srijeda, 16. ožujka 2011.

TICINO SMJESA-FONDAN SMIJESA

 TICINO SMJESA ILI FONDAN SMIJESA ZA OBLAGANJE TORTI

KUCNA IZRADA



Posto me cesto pitaju gdje nac ticino,dal ga kupit il sam napravit ja sam odlucila jedan post posvetit ticino smjesi ili kako smo ga svi prije zvali fondant..nema bitne razlike,radi se sa staub secerom uz par neobisnih sastojaka

TICINO SMJESA:
OVO MI JE BILA PRVA IKAD NAPRAVLJENA TORTA S TICINOM DOMACE IZRADE-U MEDJUVREMENU SAM SE IZVJESTILA!

SASTOJCI:

  • 1,5 kg staub secera
  • 20 grama instant zelatine/ja koristim dolcelu,moze i dr.oetcer naravno/
  • 25 ml glicerina/kupite u apoteci i zamolite tetu nek vam ga slozi za kolace,da bude jako gust/
  • 9 dupkom punih jusnih zlica fruktoze/vocnog secera/
  • malo vode

PRIPREMA:

  • Priprema je naizgled jednostavna al ipak zahtjeva izvjezbanu ruku/kao kad mjesite kruh,sve jednostavno al prvi put nikad neispadne bas super/
  • prvo u malo vode stavite zelatinu da nabubri/oko 8 zlica ne vise/
  • u posudu stavite vocni secer i dodajte 2 zlice vode,stavite na vatru i mjesajte dok nepostane sirup
  • maknite s vatre
  • malo mjesajte da se malo rashladi
  • dodajte glicerin
  • promjesajte
  • ovu smjesu dodajte u nabubrenu zelatinu i opet promjesajte
  • u malo vecu posudu stavite oko 75 dkg staub secera
  • u secer izlijete gore navedenu smjesu i sve mjesajte drvenom zlicom,dodajite staub secer koliko popije
  • kad dobijete cvrstu smjesu sve prebacite na silikonsku podlogu za mjesenje
  • dalje mjesite ko kruh,dugo i ustrajno da dobijete ujednacenu masu,dok se lijepi za ruke dodajite staub
  • gotovu smijesu,sasvim bijele boje mozete upotrebljavati tako ili je obojat tekucim bojama za hranu!
  • Moze dugo stajati al dobro umotana da ne dodje u dodir sa zrakom!












SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...