Preskoči na glavni sadržaj

Torta kinder snite





TORTA KINDER SNITE
Ovo je torta za stare i mlade,lagana,kremasta ,ukusna


SASTOJCI:/
 za biskvit


  1. 10 velikih jaja
  2. 20 jusnih zlica secera
  3. 2 jusne zlice kakao praha
  4. 5-6 kapi ljesnjak extrakta
  5. 12 zlica brasna
  6. naribana korica narance
  7. 2 praska za pecivo
  8. 2 vanilij secera
  9. malo soli
  10. pola case soka od narance

SASTOJCI ZA KREMU:

  1. 1 litra mlijeka
  2. 3 vrecice pudinga od vanilije
  3. 200 grama secera u prahu
  4. dva margarina za kolace
  5. sok jednog limuna
  6. 2 kapi vanilija extrakta
  7. 1 vrecica slaga u prahu
  Za Ukrasavanje

  • 1 litru hople
PRIPREMA:


  • napose tuci zumanjca sa secerom i bjelanjca
  • u smjesu zumanjaca i jaja dodati koricu od narance,sok narance,2 zlice kakao praha i vanilij secer,ljesnjak extrakt.
  • mjesati mikserom dok nedobijemo ujednacenu kremu
  • sad dodati pola kolicine bjelanjca i svo brasno izmjesano s praskom za pecivo.
  • na kraju dodati lagano mjesajuci,najbolje drvenom zlicom,tucene bjelanjke.
  • biskvit peci u dva puta na oko 180 stupnjeva 30 minuta
KREMA:

  • Skuhati puding po uputi ali staviti mlijeka za dva pudinga.
  • Gotov puding prekriti krpom i pustiti ohladit
  • Maslac umijesati sa staub secerom i sokom od limuna,dobro razraditi
  • dodati vrecicu slag pjene i 1 dcl mlijeka,dobro tuci,staviti kap vanilija extrakta i dalje tuci
  • u ovu smjesu dodati ohladjeni puding,mjesati do ujednacene smjese

Zavrsne radnje/slaganje torte/
  • staviti prvi biskvit,napunit ga kremom,pokriti drugim biskvitom,ukrasiti slagom!
  • na slici ja sam je ukrasila ticino smjesom pa nisam upotrebila slag jer se ticino topi na slagu!




Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
1 komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …