Preskoči na glavni sadržaj

vrtaljica: Čokoladna truffles torta

vrtaljica: Čokoladna truffles torta:



"Potrebno je:
Za podlogu (mi se vrlo često zezamo pa kažemo za spužvu):

* maslac za podmazati
* 1/4 šalice (4 dag) šećera
* 2 jaja
* 1/4 šalice (4 dag) brašna
* na vrh noža praška za pecivo
* 1/4 šalice (2 dag) kakaa
* 4 žlice jake hladne crne kave
* 2 žlice konjaka (ja sam stavila orahovicu, nemam konjaka u kući)

Za truffle fil je potrebno:

* 2,5 šalice (oko 6,25 dcl) slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
* 425 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće

Za ukrasiti:

* kakao u prahu i
* šećer u prahu

Postupak:

1. Ukljućiti pećnicu na 220°C i pripremiti kalup za tortu (promjera 23 cm) tj. podmazati ga i obložiti pek paprirom
2. Jaja i šećer mutiti iznad pare da se dobije kremasta masa
3. Skinuti s pare pa lagano žlicom umiješati mješavinu kakaa, brašna i praška za pecivo te uliti u pripremljeni kalup za tortu
4. Peći 7 - 10 minuta
5. Pečen kolač izvaditi iz kalupa, ohladiti ga.
6. Oprati i osušiti kalup i prebaciti u njega ohlađeni kolač
7. Pomiješati kavu i konjak te četkicom navlažiti kolač
8. Za pripremanje fila je potrebno istrganu čokoladu lagano rastopiti u zdjeli iznad pare. Ostaviti je da se ohladi.
9. Za to vrijeme umutiti slatko vrhnje, dodati mu ohlađenu rastopljenu čokoladu, lagano žlicom izmješati pa izliti preko podloge u pripremljenom kalupu
10. Ostavite hladiti do posluživanja.

Čak sam se potrudila i ukrasiti je isto onako kako je ukrašena na slici u dotičnoj kuharici:

1. Još u kalupu sam tortu posula kakaom u prahu
2. Postavila sam trake od papira pa sam lagano posula šećerom u prahu.
3. Dignem trake i voila:

- Sent using Google Toolbar"

SocialTwist Tell-a-FriendBookmark and Share
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …