nedjelja, 29. siječnja 2012.

Domaci marcipan-najukusniji i najbolji za oblaganje torti

Ticino smjesa je popularna al moramo znati da je to u strvari samo secer,nikakvi posebni lijepi ukus a i nije nesto posebno zdrava,Kad tortu ukrasimo ticinom izgleda lijepo al nit je bogata ukusom nit je posebno zdrava.
Ticino se kupi najcesce kao gotova industrijska smjesa i  izradjuju se figurice raznih boja ,al sve to mozemo napraviti i s domacim marcipanom.
Marcipan sam ili kao ukras za torte jest mnogo skuplji,al zato jako ukusan i bogat sastojcima.
Nemojte se bojati napravit sami marcipan.Jako ga je lako napravit,a svi cete uzivati u bogatom okusu.
torta ukrasena marcipan smijesom

SASTOJCI:

  1. 1 kg mlijeka u prahu
  2. 1 kg mljevenog secera
  3. 1 kg sitno mljevenih oljustenih badema
  4. 4 vrecice bijele instant zelatine
PRIPREMA :

Priprema je jako jednostavna,nema velikih tajni.Ako zelite bijeli marcipan obavezno ogulite bademe,a za to ce vam trebati malo vremena jer ako bademe potopite u vrucu vodu gotovo ce se sami oljustiti.
U veliku posudu stavite mlijeko u prahu,dodajte mljeveni secer,mljevene bademe i gotovu instant zelatinu,zeletina ce bit tekuca pa ce spojiti sve sastojke,jako pazite kod dodavanja tekucine jer i par kapi je dovoljno da smijesu napravi prerijetkom.
Ako vam se dogodi da je smijesa preljepljiva dodajte mljeveni secer.
Smijesa se mora dobro mijesiti i gotovo da se ne lijepi za podlogu kad je dobro izradjena.
Mijesite rucno,ja sam provala mikserom al nije dobro.

Gotovu smijesu mozete duze vrijeme upotrebljavat,stavite je u prozirnu foliju,to sve u plasticnu kanticu,Poklopite i stavite u hladnjak.
Prije upotrebe odrezite koliko vam treba smijese i pustite je da se ugrije na sobnu temperaturu ili manje komade ugrijte medju rukama.
Bojajte smijesu po zelji jestivim tekucim bojama.
Ako zelite jaci ukus marcipana u smijesu dodajte okus gorkog badema ili ruzinu vodicu.

Patkice na torti od marcipana
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...