Preskoči na glavni sadržaj

Torta kraljica

Torta Kraljica
Zelim Vam puno srece,ljubavi i uspijeha u Novoj 2012!Da nam bude bolje od prosle godine!
Moja obitelj je docekala pocetak Nove godine za zajednickim stolom.Novu godinu smo docekali uz hranu iz mora,jeli smo rizot od skampa,skoljke na buzaru,pili DEBIT ,odlicno hrvatsko vino i zasladili se Kraljica tortom.
Torta kraljica je napravljena od pola kilograma krupno mljevenih badema ,100 grama mljevenih oraha.
Jako je socna i bogata ,cokolada,maslac i krupno mljeveni bademi.
Mi smo sve uzivali i taj uzitak zelimo podijeliti sa svima vama.
Jos jednom Vam od sveg srca zelim Sretnu Novu 2012.


SASTOJCI:
/za biskvit/

5 velikih jaja
 10  zlica za juhu secera
 pola zlice za caj morske soli
naribana naranca kora
   300 grama krupno mljevenih badema
   100 grama sitno mljevenog oraha
prasak za pecivo
1 zlica za juhu glatkog brasna
vanilija secer

Sastojci za izradu kreme

pola litre mlijeka
3 vrecice cokoladnog pudinga
10 zlica za juhu secera
250 grama maslaca
250 grama secera u prahu

200 grama krupno mljevenih badema

Za ukrasavanje:

0.20 litra vrhnja za kolace
sok od jedne narance

PRIPREMA:
biskvit

odvojiti bjelanjc od zutanjak.
 zutanjak dodati secer i naranca koru,
tuci mikserom dok nedobijemo ujednacenu kremu.
Bjelanjak dobro izmiksati .
Umijesati sve ostale sastojke.
Staviti u kalup za tortu.
Peci u ugrijanoj pecnici na 180 celzija oko 40 minuta.
Pustiti da se ohladi i prerezati biskvit popola.


KREMA
skuhati puding,u ohlađeni puding dodati maslac tucen sa secerom u prahu.
Dodati krupno mljeveni badem.
Biskvit poskropiti sokom od narance.
Filovati tortu.
Ukrasiti slagom.
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …