Preskoči na glavni sadržaj

Healthy Winter Salad

Healthy Winter Salad

Nice and healthy  cold meal -veal meat,carrot,paprika,onion,potatoes,garlic,parsley and olive oil.

INTEGRATES:

  1. 1/2 kg  veal meat
  2. 2 potatoes
  3. 2 carrot
  4. 1 green paprika
  5. 2 onion
  6. garlic
  7. parsley
  8. 5 tbs olive oil
  9. 1 lemon
  10. sea salt
  11. sweet red paprika powder



PREPARATION:
  1. Cook in  salt water veal meat,carrot,potatoes about 1 hour
  2. In mean time cut paprika,garlic,parsley in small parts
  3. cooked meat ,carrot and potatoes cut to
  4. add all integrates in big bowl,add salt,red paprika powder,olive oil and lemon juice.
  5. Mix it and serve

    Objavi komentar

    Popularni postovi s ovog bloga

    FRITULE OBICNE DALMATINSKE

    FRITULE OBICNE DALMATINSKE





    FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
    Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

    SASTOJCI:


    750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

    Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

    Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

    LJESNJAK TORTA

    SASTOJCI:


    Biskvit:

    1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
     1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
    8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
     2-3 kapi extrakta ljesnjaka
     300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
    100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
     250 grama masla ili margarina za kreme
     250 grama mljevenog secera-staub

    SIRUP za biskvit

    2 dcl vode
    1 limun sok i kora
    6 zlica secera

    PRIPREMA:

    Biskvit:
    tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
    Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
    Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

    Krema:

    Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

    petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

    LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

    Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


    Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
    Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
    Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
    Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
    Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
    U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…