utorak, 21. veljače 2012.

Jasenka -Kocke s orahom i cokoladom

Jasenka -Kocke s orahom i cokoladom

Jest zdravo je imerativ i zelja svake domacice.
U potpu zdrav obrok dakako spada i desert.
Nikako nije istina da je samo hrana od cjelovitih zitarica zdrava.
Djeca i zdrave odrasle osobe trebaju konzumirati raznoliku hranu al u razumnim kolicinama.
Konzumirati domace deserte nikako nije nezdravo,dapace.
Da izbjegnemo prejedanje nase dijece pa i nas samih industrijskim kolacima koji svi odreda sadrze aditive i konzervanse te pojacivace okusa treba sto vise spravljati domace kolace.
Ovdje cu sa vama podijeliti recept za orah cokoladne kocke koje svi u mojoj obitelji vole ,pa i sire.
Jednostavne su za pripremiti,izdasne i jako socne i ukusne.




SASTOJCI:

  1. 5 velikih jaja sobne temperature
  2. 10 jusnih zlica secera
  3. 2 jusne zlice griza
  4. 3 dl soka od narance
  5. 300 grama mljevenih oraha
  6. naribana korica limuna
  7. 2 jusne zlice brasna
  8. 1 dl ulja
  9. malo soli
  10. prasak za pecivo
  11. vanilija secer
  12. 200 grama tamne cokolade
  13. 2 zlice mermelade od sipka
PRIPREMA:

Odvojeno tuci bjelanjak sa par zrna soli,zumanjca ,secer,sol,vanilija secer,koricu limina i ulje tuci dok ne nastane pijena.Dodati mljevene orahe i griz natopljen s malo soka od narance,promijesati,dodati brasno i prasak za pecivo,opet promijesati.
Sad dodati polovinu snijega od bjelanjaca.
Izmijesati i odloziti mikser te sa zlicom umijesati ostatak bjelanjca.
Na masni papir iskreniti smijesu,poravnati i peci oko 35 minuta na 180-200 stupnjeva.
Topli kolac zaliti sokom od narance,premazati mermeladom i preliti rastopljenom vrucom cokoladom.
Izrezati na kockice i uzivati u bogatstvu okusa.

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...