Preskoči na glavni sadržaj

Jasenka -Kocke s orahom i cokoladom

Jasenka -Kocke s orahom i cokoladom

Jest zdravo je imerativ i zelja svake domacice.
U potpu zdrav obrok dakako spada i desert.
Nikako nije istina da je samo hrana od cjelovitih zitarica zdrava.
Djeca i zdrave odrasle osobe trebaju konzumirati raznoliku hranu al u razumnim kolicinama.
Konzumirati domace deserte nikako nije nezdravo,dapace.
Da izbjegnemo prejedanje nase dijece pa i nas samih industrijskim kolacima koji svi odreda sadrze aditive i konzervanse te pojacivace okusa treba sto vise spravljati domace kolace.
Ovdje cu sa vama podijeliti recept za orah cokoladne kocke koje svi u mojoj obitelji vole ,pa i sire.
Jednostavne su za pripremiti,izdasne i jako socne i ukusne.




SASTOJCI:

  1. 5 velikih jaja sobne temperature
  2. 10 jusnih zlica secera
  3. 2 jusne zlice griza
  4. 3 dl soka od narance
  5. 300 grama mljevenih oraha
  6. naribana korica limuna
  7. 2 jusne zlice brasna
  8. 1 dl ulja
  9. malo soli
  10. prasak za pecivo
  11. vanilija secer
  12. 200 grama tamne cokolade
  13. 2 zlice mermelade od sipka
PRIPREMA:

Odvojeno tuci bjelanjak sa par zrna soli,zumanjca ,secer,sol,vanilija secer,koricu limina i ulje tuci dok ne nastane pijena.Dodati mljevene orahe i griz natopljen s malo soka od narance,promijesati,dodati brasno i prasak za pecivo,opet promijesati.
Sad dodati polovinu snijega od bjelanjaca.
Izmijesati i odloziti mikser te sa zlicom umijesati ostatak bjelanjca.
Na masni papir iskreniti smijesu,poravnati i peci oko 35 minuta na 180-200 stupnjeva.
Topli kolac zaliti sokom od narance,premazati mermeladom i preliti rastopljenom vrucom cokoladom.
Izrezati na kockice i uzivati u bogatstvu okusa.

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …