Preskoči na glavni sadržaj

RED SWEET HEARTS-THE BEST IDEA FOR VALENTINE GIFT



 RED SWEET HEARTS-THE BEST IDEA FOR VALENTINE GIFT

Red hearts cookies are very traditional,old way of showing love..if you bake it at home for your love that would be the best gift ever!
This cookies are very tasty and in same time if you dont want to it it ,can sty nice and bright for years!!
You can already bake it and take few days to decorate it.For decoration you can use all your imagination.You can add your photo in the middle,you can add small glasses or flowers...all depend of your imagination!


Even kids can enjoy in decorating!





INTEGRATES:

Dough:

  1. 1 kg sugar
  2. 6 dl water
  3. 3 big eggs
  4. 10 gram dry east
  5. flour /add it while flour „drink it“
  6. just a little cinnamon


For glaze:

  • 100 gram jelly
  • About half litter warm water
  • Red  food color in powder
PREPARATION:

First have to cook sugar and water to get syrup,than add all others integrates such as eggs,flour ,dry yeast.
Must do it with hands!!Thats very important.
Use modl/form/ in heart shape and in different size.
Bake it in preheat oven at 180 Celsius about 35 min.
Next day start to decorate it!

    Objavi komentar

    Popularni postovi s ovog bloga

    FRITULE OBICNE DALMATINSKE

    FRITULE OBICNE DALMATINSKE





    FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
    Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

    SASTOJCI:


    750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

    Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

    Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

    LJESNJAK TORTA

    SASTOJCI:


    Biskvit:

    1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
     1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
    8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
     2-3 kapi extrakta ljesnjaka
     300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
    100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
     250 grama masla ili margarina za kreme
     250 grama mljevenog secera-staub

    SIRUP za biskvit

    2 dcl vode
    1 limun sok i kora
    6 zlica secera

    PRIPREMA:

    Biskvit:
    tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
    Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
    Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

    Krema:

    Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

    rolat s cajnim koluticima

    ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


     ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
     PRIPREMA:
     KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …