petak, 10. veljače 2012.

Srca-keksi od prhog tijesta

Nikad prije nismao bili u mogucnosti isprobati toliko razlicitih recepata za kekse,kolace ...net nas je sve zblizio,recepti se razmjenjuju,isprobavaju i prilagodjavaju podneblju.
I ja nisam imuna na nove spoznaje,rado isprobam nove recepti al isto tako moram zakljuciti da se moji ukucani i ja uvijek vratimo nasim tradicionalnim keksima i kolacima.
Zato danas ponovno pisem o keksima od prhog tijesta.
Ovo je jako stari recept,recept iz vremena kad su jaja bila velika dragocijenost i nije ih se bas svakodnevno upotrebljavalo u izradi kolaca.
Iako su ovi keksi jako jednostavni,po sastavu gotovo sirotinjski jako su lijepi,socni,topljivi i korica limuna s malo cimeta daje im predivan ukus.
Napravite ih i uzivajte u zimskoj veceri sa svojimnajmilijima...salica vrelog caja i keksici s okusom limuna i cimeta su idealna kombinacija.
Jos kad su u obliku srca idealni su za dan zaljubljenih!



SASTOJCI:

  1. pola kila brasna i to mijesano ostro i meko
  2. 400 grama margarina
  3. korica 2 limuna
  4. mala zlicica cimeta
  5. 6 jusnih zlica secera
  6. vanilij secer
  7. malo soli,prstohvat

PRIPREMA:

U posudu stavite brasno,umijesajte sve suhe sastojke + koricu limuna.U tu smijesu narezite margarin koji je sobne temperature.
Mijesite dok se sasvim ne sljubi brasno i margarin.
Morate dobiti cvrstu al kompaktnu masu tijesta.
Napravite loptu od tijesta i ostavite je pola sata u frizideru.
Sad tijesto razvaljajte,rezite u obliku srca i stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva
.Pecena srca spajajte mermeladom i uvaljajte u secer u prahu.
Moze dugo stajati al vjerujem da cete ih jako brzo pojesti!





Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...