srijeda, 22. veljače 2012.

Tartar umak

TARTAR UMAK


Umak koji mozemo koristiti u sendvicima,kao prilog mesu ili ribi a definitivno ga treba svakako servirati uz pohano meso ili piletinu.



Ja sam radila pohne snicle ,juhu mesnu bistru s okruglicama od griza.

Umak se jednostavno pripravlja i moze se koristiti vise dana.

SASTOJCI:

  1. 2 velika crvena luka/kapula/
  2. zlicica cesnjaka u prahu
  3. poča čitre kiselog vrhnja
  4. zlicica senfa
  5. jusna zlica maslinovog ulja
  6. sol
  7. papar
  8. svjeti nasjeckani persin
  9. sok jednog limuna
Sve sastojke usitniti,sto sitnije to bolje,zamijesati ostale sastojke,zasoliti po zelji i servirati npr. uz pohano

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...