srijeda, 1. veljače 2012.

Torta" srceko"-torta od badema i cokolade

Jos nas malo dana dijeli od novokomponiranog praznika u domovini.Dok sam ja bila mlada ni u crkvi se nije posebno slavio dan Sv.Valentina al kako nam razlozi za slavlje uvijek dobro dodju tako smo prigrlili i ovaj praznik.Uostalom zasto ne,slaviti ljubav uvijek je pozeljno!
Za nas kod kuce sam ja napravila srce od slaga jer nevolimtortu oblozenu ticinom i bojom za kolace al ako volite mozete i tako ukrasit ovu tortu.Pazite ako upotrebljavate ticino ili marcipan za ukrasit tortu obavezno zavrsite s malo tvrdjim redom tijesta i neka krema bude sto cvrsca.Ja preporucam tortu dovrsite dan prije ,a kad se dobro stisne prekrijte je marcipanom ili ticinom.


Bogata torta od badema

RECEPT



Sastojci:/za biskvit/
1. 5 velikih jaja
2. 10 jusnih zlica secera
3. izribana korica jednog limuna+jedne narance
4. prasak za pecivo
5. vanilij secer
6. 2 zlice jusne brasna
7. 350 grama krupno mljevenih badema



Za kremu:

1. 1 litru mlijeka
2. 2 zlice gustina
3. 4 zlice brasna
4. 3 cijela jaja
5. 3 jusne zlice kakao praha
6. 10 jusnih zlica secera
7. 250 grama masla
8. 200 grama secera u prahu
9. 350 grama krupno mljevenih badema



Za ukrasavanje:
½ litre vrhnja za slag

Priprema



Od sastojaka napraviti klasicni biskvit,peci ga oko 40 minuta na 170 stupnjeva,ohladiti,razrezati i puniti kremom.
Kremu napraviti od mlijeka ,jaja,gustina,brasna i secera.
U mlijeku zakuhat smijesu od jaja,gustina,brasna,secera i kakao praha.
Ohladjeni puding umijesati u smijesu tucenog masla i secera u prahu.Na kraju u kremu umijesati mljevene bademe.

Ovom kremom puniti biskvit,tortu ukrasiti slagom.

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...