četvrtak, 30. kolovoza 2012.

Cokoladne kocke-puno kreme i socnog biskvita

Cokoladne kocke-puno kreme i socnog biskvita


Kad nestane kolaca u kuci,najcesce napravim il raffaello kocke ili ove cokoladne!
Cokoladne imaju prednost jer rijetko je naci osobu koja nevoli cokoladu!
Priprema je jednostavana,a vecinu sastojaka svaka domacica uvijek ima kod kuce!!
Kad su dobro ohladjene doista su kao najbolji sladoled!
Probajte,vasi ukucani ce uzivati,a vi cete biti odusevljeni s kako malo truda ste usrecili svoje najmilije!

SASTOJCI:

biskvit:

  1. 2 velika jaja
  2. naribana korica jedne narance i sok
  3. 4 jusne zlice secera
  4. 6 jusnih zlica brasna
  5. prasak za pecivo
  6. malcice soli
Krema:

  • 1 litra mlijeka
  • 100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
  • 2 zlice gustina
  • 4 zlice brasna
  • 8 jusnih zlica secera
  • 2 vanilija secera
  • par kapi extrakta badema
  • 250 grama maslaca ili margarina za kreme
  • 250 grama staub secera
Najprije,najbolje vecer prije skuhajte bijelu vanilija kremu od mlijeka  u koji dodate smijesu  secera,gustina,brasna i vanilija secera rastopljenoj u jedno 1 dcl mlijeka koje ste ostavili od litre.U zakuhano mlijeko,maknuto sa vatre,mijesajuci dodajte smijesu i mijesajte dok se ne stisne,Ostavite do sutra hladiti,sutra dodajte ohladjenu otopljenu cokoladu i tuceni maslac s staubom!I imate puno odlicne cokoladne kreme!

PRIPREMA:
 Biskvit:

Zumanjca tucite sa secerom,dodajte koricu od narance i sok,zatim brasno u koje ste zamijesali malo soli i prasak za pecivo!
Bjelanjaca dobro tucite i dodajte gornjoj smijesi,Pecite na masnom papiru,na 180 stupnjeva oko 15 min.

SIRUP:

4 dcl vode ,sok jedne narancemkorica narance,15 zlica secera kuhati oko pola sata.
S toplim sirupom preliti topli biskvit.
Biskvit pustiti da se ohladi,premazati hladnom kremom,ukrasiti po zelji ,jos ohladiti i posluziti!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...