ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

Smotana cokoladna torta

(2) jela i kolači
 

SMOTANA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci za 12 kriški: Za biskvit: 3 jaja, 1 žumance, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, 50 g brašna, 25 g škrobnog brašna, 20 g čokolade u prahu, 1 žličica praška za pecivo, Za kremu: 6 listića želatine, 100 ml likera od čokolade, 125 ml mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 žlica čokolade u prahu, 400 g vrhnja za šlag, gotova podloga od prhkog tijesta, (promijera 24 cm), 80 g marmelad
e od marelice. Pećnicu zagrijati na 200*C. Pjenasto izradite jaja sa 2 žlice vruće vode, žumancem, šećerom i vanilin šećerom.Izmiješajte brašno, škrobno brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, prosijte na pijenupa sve dobro izmiješajte. Čokoladnu biskkvitnu smijesu razmažite na lim obložen masnim papirom i pecite 12 min. Želatinu namočite u dosta vode da omekša. Izmiješajte liker s mlijekom, vanilin šećerom i čokoladom u prahu. Ne do kraja ocijeđenu želatinu rastopite na laganoj vatri, umiješajte u liker pa ostavite 15 min u hladnjaku. Izmiksajte vrhnje pa ga lopaticom umiješajte u kremu kada se počne želirati. Premažite biskvit pripremljenom kremom pa ga narežite na trake širine 5 cm. Zagrijte marmeladu pa njome premažite pečeno prhko tijesto. Jednu traku namazanog biskvita smotajte u roladu te stavite okomito na sredinu prhke podloge. Ostale trake motajteuokolo te srednje dok ne dobijete promjer torte. Držite je prije posluživanja u hladnjaku barem 2 sata. Ukrasite je po želji.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...