ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

Torta Margareta

(2) jela i kolači
 

TORTA MARGARETA
Sastojci: Za biskvit: 6-7 jaja(ovisi koliko su velika), 6 žlica šećera, 3 žlice brašna, pola vrečicepraška za pecivo, 6 žlica oraha.
Nadjev od oraha: 22 0 g. mlijevenih oraha, 200g. šećera, 1 kavena šalica vrelog mlijeka, 2 žlice ruma.
Nadjev od jaja: 3 jaja. 6 žlica šećera, 3 vanilin šećera, 4-5 žlica brašna, 1 žlica gustina, 500ml. mlijeka, 250 g. maslaca/margarina,.
Za ukras 500
ml. vrhnja za šlag.
Biskvit: Žumanca i šećer dobro izmiksati, promiješati brašno s praškom za pecivo. U žumanca neizmjenično dodavati snijeg od bjelanaca, mlijevene orahe i brašno. Smijesu uliti u lim obložen masnim papirom i peći 20 min. na 180 *C. Kada je biskvit pećenskinuti sa papira i saviti rolat.
Nadjev od oraha: Izmiješati orahe i šećer. preliti ih vrelim mlijekom i rumom. Promiješati. Šećer otopiti u vrelom mlijeku.
Nadjev od jaja: Dobro izmiksati jaja sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom. Dobivenu smijesuumiješati u vruće mlijeko. Kuhati na pari. Kada se smijesa zgusne, skloniti s pare i ohladiti.U ohlađeno dodati dobro pjenasto izrađen maslac. Sjediniti.Rolat premazati sa nadjevom od oraha, saviti izrezati na 21 komad. Složiti u krug 7 komada (6 okolo a jedan kolut u sredinu) u obliku cvijeta, premazati nadjevom od jaja. Na to staviti kolute rolata na isti način u tri kata. Cijelu tortu premazati sa šlagom i ukrasiti ali sredinu od kreme sa jajima ostaviti tako da izgleda žuto kao sredina cvijeta (tučak).

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...