utorak, 3. veljače 2015.

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

 LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

  1. 1 veliko jaje
  2. 2 kapi extrakta od ljesnjaka
  3. 2 velike jusne zlice secera
  4. vanilij secer
  5. malo praska za pecivo
  6. 3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka
  7. 1 velika jusna zlica brasna
  8. malo soli
Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sjemenkama vanilije,s malo mlijeka umijesamo kremu od brasna,secera i dodamo u uskuhano mlijeko,snazno mijesati dok se ne stisne...ohladiti pokriveno!
Rastopiti cokoladu dodati hladnoj kremi,dodati mljevene przene ljesnjake i na kraju mjesavinu masla i staub secera.
Kremu rasporediti po biskvitu kojeg smo dobro zalili sirupom,sirup dobijemo kuhanjem gore navedenih sastojaka jedno 20 min.
Sve ohladiti,ukrasiti slagom i pozelji posuti ljesnjakom!
Dobro ohladiti i posluziti!
Prijatno!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...