ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Kolac pura i tikvice/kukuruzna krupica i tikvice kolac/


 KOLAC OD PURE S TIKVICOM


Posto moji unuci nikako nezele ni probati povrce/osim naravno kumpira i mrkve,a pome jedu samo u pizzi,juhi i kao salsu/ja pokusavam s povrcem raditi nesto kao kolace,a da oni i neznaju da je povrce sastavni dio istih.
Danas sam im napravila kuglof,koji isto vole i u tjesto naribala od kore ociscenu tikvicu,a i napravih ove kocke od pure,te sam uz vrhnje i sir dodala takodjer sitno naribanu tikvicu!
Uopce se neosjeti u tijestu,pojeli su i neznaju da su konzumirali povrce!



SASTAV:

  1. 1 salica bijelog brasna
  2. 2 salice kukuruzne krupice
  3. 1 salica suncokretovog ulja
  4. zlicica kavena soli
  5. 2 jusne zlice secera
  6. oko 200 grama sitno naribane od kore ociscene tikvice
  7. 1 salica vrhnja kiselog
  8. 2 cijela jaja
  9. prasak za pecivo
  10. 200 grama svjezeg sira
  11. po potrebi mlijeka/tijesto mora bit tecno,jer krupica pije tekucinu pri pecenju!/
PRIPREMA:

svejedno kojim redom,al najbolje odmah stavit suhe namirnice,sol,secer i prasak za pecivo,malo promjesati,dodat ostale sastojke,promjesati,staviti peci u pleh od stednjaka,na masni papir,temp.oko 200 stupnjeva,peci oko 20-25 minuta.
Sluziti toplo ili hladno,svejedno!

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...