srijeda, 3. listopada 2012.

Kuglof od mrkve i rajcice-uzitak bez secera!!!

KUGLOF OD MRKVE,RAJCICE---MEKAN,SOCAN,UKUSAN,BEZ ŠECERA!









Vecina nas voli kolace al kako zivot donosi i zdrastvene probleme cesto nam je kolac na listi zabranjenih namirnica!
Moj tata nakon niza bolesti,ima jako ogranicenu listu namirnica koje smije konzumirati...da bih njemu nekako olaksala zivot i zadovoljila zelju za kolacima,prilagodila sam jedan jednostavan rajcica kolac njegovim potrebama...i rezultat je vise nego dobar!
Svi koji su ga kusali odusevljeni su koliko je ukusan i socan,a i privlacnog izgleda!

SASTOJCI:

  1. 10 zlica brasna/ja stavim 6 zlice jusne integralnog brasna+2 jusne zlice razenog brasna+2 jusne zlice crnog psenicnog brasna/
  2. 7 punih jusnih zlica meda
  3. 5 zlica biljnog ulja
  4. 2 zlice maslinovog ulja
  5. 1 zlicu mljevenih zitnih pahuljica
  6. 1 zlicu mljevenog sezama/moze i nemljeveni/
  7. 2 smiksane kuhane mrkve..oko 150 grama
  8. 10 jusnih zlica kuhane rajcice,ja stavim pasat
  9. 1 jaje...ako nesmijete jest jaja,preskocite ili stavite samo bjelanjce
  10. malo soli
  11. sok od jedne narance
  12. naribana korica narance
  13. prasak za pecivo
  14. vanilija secer
PRIPREMA:

Jako jednostavno,jer samo stavljate nabrojene sastojke,te ih sa metlicom il mikserom izmjesate!
Smijesu ulijete u kalup za kuglof,zamascen i omrvicen.
Pecete oko 45 minuta na oko 150-180 celzija,ovisno o snazi vase pecnice.

Toplo posuti staubom,il ukrasite po zelji!

Dugo ostaje jako vlazan,pa ga mozete koristiti vise dana!
Prijatno!
Uslast!

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...