petak, 19. listopada 2012.

Meko i prozracno pecivo od svijezeg sira

Meko i prozracno pecivo od svijezeg sira

Malo su ipak prohladnije veceri,iako su dani topli,na suncu i vruci...i to je vrijeme za sve domacice da razvesele svoje najmilije tolim pecivom!
Za nas je petak vecer,obiteljska vecer,opusteni smo..jer subotom,sto je najvaznije unuci nemaju skoli!
Vjerovali ili ne nas obiteljski zivot i opustanje iskljucivo ovisi o skoli!
Kad nema skole,domacih zadataka i ucenja,svi smo nekako leprsavi i veseli sto smo zajedno,a ja neznam kako drugacije da pokazem koliko mi moja obitelj znaci vec preko kuhinje i kuhanja,pecenja kolaca...

Veceras sam zeljela da moj dom mirise po svjeze pecenom pecivu,sto je priznat cete posebno liejep miris!
Mislim da svi vole miris svjeze pecenog peciva!
S malo dobre volje,malo kuna pruzit cemo lijepo gurmansko uzivanje cijeloj obitelji!
I mladima i onima malo manje mladima!
 SASTOJCI
  1. 1/2 kg brasna za dizana tijesta
  2. 150 grama svjezeg sira
  3. 1 dcl toplog mlijeka
  4. 1 cijelo jaje
  5. 1/3 zlicice soli
  6. 1 jusna zlica secera
  7. 3 vrecice instant kvasca
  8. + jedno jaje za premazivanje 
 PRIPREMA:

  • u zdjelu najprije staviti brasno,umijesati sol,secer i suhi kvasac
  • pazite sir mora biti topal,ako ne ugrijan a ono bar sobne temperature
  • ugrijati mlijeko i dodati mjesavini
  • usuti jaje
  • sve dobro izmijesati
  • vjerojatno cete trebati na kraju dodati jos malo brasna,ako se tijesto bude lijepilo
  • dobro ga rukama mjesiti,da bude jako izdasno,lagano
  • ostaviti dizati
  • premjesiti,raditi pecivo oblika po zelji!
  • pustiti dizati
  • dignuto premazati jajem
  • posuti soli ili sezama ili maka ili lana
  • peci u ugrijanoj pecnici na 220 oko 20 minuta




Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...