Preskoči na glavni sadržaj

mokri kolac od kokosa i cokolade

MOKRI KOLAC OD KOKOSA I COKOLADE-PREFIN I SOCAN


Sinoc sam se mislila koji cu kolac za vikend,pa sam mislila napravit fanta kocke,pa jogurt kolac,pa kako snite i na kraju sam se ipak odlucila na kokos jer svi moji ukucani vole kokos i cokoladu.Puno kokosa,puno vanilija kreme i puno cokolade mora bit dobitna kombinacija.

Sigurno da bi bilo bolje da sam sinoc sve napravila al sam bila preumorna,pa sam jutros sve radila,i biskvit i kremu..evo stajalo je oko 2 sata u frizideru pa sam izrezala!Po mom gustu ce bit tek sutra,al i sad je odlican!
 SASTOJCI

biskvit:

  1.  5 velikih jaja
  2. 6 zlica jusnih secera
  3. sok od pola limuna
  4. naribana korica limuna
  5. 8 dupkom punih jusnih zlica glatkog brasna
  6.   prasak za pecivo
  7. vanilij secer 
 krema:

  1. 1 litra mlijeka
  2. 8 jusnih zlica secera
  3. 3-4 kapi bananko extrakta
  4. 8 dupkom punih jusnih zlica brasna ili gustina
  5. 150 grama kokosova brasna
  6. 250 grama masla
  7. 250 grama staub secera
 premaz:

200 grama otopljene cokolade za kuvanje
50 grama kokosova brasna


 sirup:

10 jusnih zlica secera
sok pola limuna
2 dcl vode
kuhati oko sat vremena
 priprema
biskvit

  1.  odvojiti bjelanjce od zumanjaca
  2. bjelanjca tuci sa malo soli dok nebudu sasvim cvrsta
  3. u zumanjca dodati secer i limunov sok,tuci dok ne postane kremasto
  4. dodati vanilij secer
  5. pa zatim brasno sa praskom za pecivo
  6. u smijesu sad odmah odjednom usipati pola tucenog bjelanjca
  7. dobro izmijesati
  8. na kraju dodati ostatak bjelanjca i samo ga lagano izmijesati drvenom zlicom
  9. izliti u tepsiju prekrivenu masnim papirom
  10. peci  u ugrijanoj pcnici na 180,oko 20 min.
  11. jos vruc biskvit zaliti sirupom
  12. premazati sa vise od polovinom rastopljene cokolade
  13. pustiti hladiti   

kuhanje kreme:

  • malo manje od litre mlijeka staviti kuhati sa par kapi extrakta banane
  • u posudu staviti gustin i secer,usipati ostatak mlijeka
  • mijesati dok nedobijemo zitku ujednacenu smijesu
  • kad mlijeko uskuha plin smanjiti sasvim,usipati mjesavinu secera i gustina i uz mijesanje cekati da se spoji i stvrdne
  • hladiti..
 drugi dio kreme:

  • maslac sobne temperature mikserom sljubiti sa secerom u prahu
  • ovo dodati u ohladjenu kokos kremu
 daljnji postupak:
  • biskvit ohladjen,premazan cokoladom puniti ohladjenom gore opisanom kremom
 ovako cvrsta treba bit krema
 evo dodajem kokos kremu u tuceni maslac
 sad dodajem kremu na cokoladom premazani mokri biskvit
 punim do kraja
 razvucem kremu da prekrije cijeli biskvit,polako lijem zitku cokoladu i sve pokrijem kokosovim brasnom
 ohladjeno rezati u kocke i posluziti!


Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …