subota, 20. listopada 2012.

mokri kolac od kokosa i cokolade

MOKRI KOLAC OD KOKOSA I COKOLADE-PREFIN I SOCAN


Sinoc sam se mislila koji cu kolac za vikend,pa sam mislila napravit fanta kocke,pa jogurt kolac,pa kako snite i na kraju sam se ipak odlucila na kokos jer svi moji ukucani vole kokos i cokoladu.Puno kokosa,puno vanilija kreme i puno cokolade mora bit dobitna kombinacija.

Sigurno da bi bilo bolje da sam sinoc sve napravila al sam bila preumorna,pa sam jutros sve radila,i biskvit i kremu..evo stajalo je oko 2 sata u frizideru pa sam izrezala!Po mom gustu ce bit tek sutra,al i sad je odlican!
 SASTOJCI

biskvit:

  1.  5 velikih jaja
  2. 6 zlica jusnih secera
  3. sok od pola limuna
  4. naribana korica limuna
  5. 8 dupkom punih jusnih zlica glatkog brasna
  6.   prasak za pecivo
  7. vanilij secer 
 krema:

  1. 1 litra mlijeka
  2. 8 jusnih zlica secera
  3. 3-4 kapi bananko extrakta
  4. 8 dupkom punih jusnih zlica brasna ili gustina
  5. 150 grama kokosova brasna
  6. 250 grama masla
  7. 250 grama staub secera
 premaz:

200 grama otopljene cokolade za kuvanje
50 grama kokosova brasna


 sirup:

10 jusnih zlica secera
sok pola limuna
2 dcl vode
kuhati oko sat vremena
 priprema
biskvit

  1.  odvojiti bjelanjce od zumanjaca
  2. bjelanjca tuci sa malo soli dok nebudu sasvim cvrsta
  3. u zumanjca dodati secer i limunov sok,tuci dok ne postane kremasto
  4. dodati vanilij secer
  5. pa zatim brasno sa praskom za pecivo
  6. u smijesu sad odmah odjednom usipati pola tucenog bjelanjca
  7. dobro izmijesati
  8. na kraju dodati ostatak bjelanjca i samo ga lagano izmijesati drvenom zlicom
  9. izliti u tepsiju prekrivenu masnim papirom
  10. peci  u ugrijanoj pcnici na 180,oko 20 min.
  11. jos vruc biskvit zaliti sirupom
  12. premazati sa vise od polovinom rastopljene cokolade
  13. pustiti hladiti   

kuhanje kreme:

  • malo manje od litre mlijeka staviti kuhati sa par kapi extrakta banane
  • u posudu staviti gustin i secer,usipati ostatak mlijeka
  • mijesati dok nedobijemo zitku ujednacenu smijesu
  • kad mlijeko uskuha plin smanjiti sasvim,usipati mjesavinu secera i gustina i uz mijesanje cekati da se spoji i stvrdne
  • hladiti..
 drugi dio kreme:

  • maslac sobne temperature mikserom sljubiti sa secerom u prahu
  • ovo dodati u ohladjenu kokos kremu
 daljnji postupak:
  • biskvit ohladjen,premazan cokoladom puniti ohladjenom gore opisanom kremom
 ovako cvrsta treba bit krema
 evo dodajem kokos kremu u tuceni maslac
 sad dodajem kremu na cokoladom premazani mokri biskvit
 punim do kraja
 razvucem kremu da prekrije cijeli biskvit,polako lijem zitku cokoladu i sve pokrijem kokosovim brasnom
 ohladjeno rezati u kocke i posluziti!


Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...