petak, 12. listopada 2012.

ROLAT S KREMOM OD PRZENIH BADEMA

ROLAT S KREMOM OD PRZENIH BADEMA Kad zelite obradovati ukucane,a i goste finim kremastim kolacem,a nemate puno vremena,rolat s ovom kremom koj se ne kuha je odlican izbor.Dok se rolat ispece i ohladi vi imate vremena napravit kremu i stavit hladit rolat,dakle isto popodne ili dan ga mozete uz sve ostale obveze i napravit i konzumirat!Nije od kolaca koji nuzno moraju prespavat!

premazan kremom od cokolade i przenih mljevenih badema

rolat ukrasite po zelji
SASTOJCI:

za biskvit:
  1. 5 velikih jaja/odvojeno mutit zumanjca i bjelanjca/
  2. 5 jusnih zlica secera
  3. vanilija secer
  4. 5 jusnih zlica brasna
  5. prasak za pecivo
  6. malo soli/prstohvat/
  7. naribane limunove korice
  8. sok od jednog limuna
za kremu:
  1. 1 pakiranje masla
  2. 250 grama staub secera
  3. par kapi bademovog extrakta
  4. 100 grama rastopljene cokolade za kuhanje
  5. 200 grama mljevenih przenih badema
  6. 100 ml vrhnja za slag
slag preostali tuci i sluzi za ukrasavanje


ovako to izgleda u presjeku

PRIPREMA:

biskvit:

  • odvojiti zumanjca od bjelanjaca
  • tuci bjelanjca sa malo soli dok ne postanu jako cvrsti
  • zumanjca sa secerom i ostalim sastojcima dobro umutiti.
  • U brasno zamjesati prasak za pecivo
  • polagano dodavati smjesi zumanjca po zlicu brasna+zlica tvrdog bjelanjca
  • mijesati drvenom zlico,jer nece smijesa pasti
  • tu smijesu izliti na masni papir i peci oko 15 min. na 180 /ugrijana pecnica/
pecenii biskvit odmah prebaciti na vlaznu cistu krpu,zarolati i ostaviti da se ohladi.
puniti kremom i ukrasiti.

krema:
  • maslo sobne temperature sljubiti sa staub secerom,dodati rastopljenu cokoladu i kap-dvije extrakta od badema
  • u smijesu sad dodati tekuce vrhnje za slag i tuci mikserom na najvecoj brzini
  • u smjesu dodati mljeveni przeni badem
  • ako nije dovoljno cvrsta  krema,stavite je malo u hladnjak,stisnut ce se
  • u ohladjeni biskvit rasporediti kremu
  • opet zarolati,premazati ostatkom kreme
  • ukrasiti slagom i ukrasima po zelji
  • malo rashladiti i posluziti!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...