srijeda, 3. listopada 2012.

Slana pita od tikvica-obrok za cijelu obitelj i sire

PITA SLANA OD TIKVICA-UKUSAN I ZDRAV OBROK ZA CIJELU OBITELJ I SIRE!!!








Pite slane cijela moja obitelj voli,zimi cesto radim kumpirusu il sa mesom i povrcem,o siru i svim kombinacijama sa sirom netreba ni govorit!
Kako moji unuci nevole povrce,tikvica kamuflirana u korama za pitu i ispecene imaju sansu da udju kroz usta mojih unuka!


Kore za pitu od tikvica!

Kore radim po jednostavnoj recepruri..dakle u jedno 750grama brasna,glatkog bijelog,stavim soli otprilike,2 zlice biljnog ulja,jusnu zicu octa od jabuke il vinskog,moze jaje a i netreba,te dodam mlake vode koliko upije da tijesto bude jako mekano,podatno,ako treba dodam jos mrasna,dobro mjesim...kad je sasvim dobro razradjeno,podjelim ga u zeljeni broj kuglica,premazem uljem i pokriveno ostavim da odstoji dok ja napravim nadjev!

SASTOJCI ZA NADJEV OD TIKVICA

  1. 1 kg domacih tikvica
  2. 2-3 kumpira
  3. 6 jusnih zlica kiselog vrhnja
  4. sol
  5. jusna zlica vegete
  6. 3-4 vece kapule/crveni luk/ sitno nasjeckan
  7. cesnjak i persin po zelji
  8. papar bijeli po zelji
  9. maslinovo ulje
  10. 2 zlice integralnog brasna
  11. prasak za pecivo
PRIPREMA NADJEVA.

sitno nasjeckanu kapulu,posoliti i staviti na ulje da na vatri zacakli i dodat vode ,pustit da ispari a kapula sasvim omeksa,dodati naribane tikvice i naribane kumpire,zacine,dinstati,vise kuhati oko 15 min ,zamijesato integralno brasno i vrhnje,dodati prasak za pecivo i dodati u tikvice.

Gugle tijesta rastegnuti na zeljenu debljinu,ja napravimkao za kumpirusu,malo malo deblje,punim nadjevom,zarolam.satavim u pleh prekriven masnim papirom,stavim pec na oko 200 stupnjeva,dok nedobije zlatnu boju,izvadim,vruce premazem uljem i po zelji stavim usitnjenog cesnjaka!!

Sluziti toplo i hladno!











Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...