ponedjeljak, 22. listopada 2012.

SLATKA PIRAMIDA

SLATKA PIRAMIDA-PRENESENO S FB

Slatka Piramida/Sweet Pyramid

by Yummilicious Cakes & Desserts on Sunday, September 16, 2012 at 2:46pm ·

Ovaj kolac kao i svaki drugi gdje se u fil moze staviti sto zelite zavisi od vaseg ukusa. Tako da je ovaj bio sa ukusom jagode ali isto tako mozete staviti, borovnice, jabuke, maline, ili samo kremu i zele. Ideju sam pokupila od svoje zaove iz Bosne. Ja sam za nas pravila s kremom i zeleom a ovaj s jagodama nije bio za nas pa nemam slike kako izgleda iznutra. Brz i ukusan kolac.
Sastojci:
  • 1 kutija petit keksa
  • 1 slag pjena
  • 250 g jagoda,izrezanih
  • 1/2 cokolade,Milka ili po zelji(100 g Milka)
Krema:
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 pudinga okusa jagode
  • 20 dag secera
  • 1 vanilin secer
  • 1 kaskica ekstrata jagode 
  • 25 dag  maslaca,sobna temperatura

Nacin Pripremanja:
  1. Skuhati puding po upustvu pa ostaviti da se ohladi.
  2. Puter umutiti pjenasto sa secerom pa dodati u ohladeni puding. Dodati extrate, jagode i cokoladu pa dobro izmjesati.
  3. Poredati petit keks na foliju, tri reda u sirinu i u duzinu koliko zelite. Premazati kremom, pa poredati drugi red keksa. Ponovo premazati kremu ali ovaj put samo po sredini. Rukom podrzati jednu stranu pa prema sredini privuci, isto tako uraditi sa drugom stranom tako da se ove dvije strane sastave na vrhu.
  4. Premazati ostatkom kremom, i slagom i dekorisati po zelji.
  5. Staviti u frizider na nekoliko sati prije nego sto posluzite.
Dobar Tek!
Prijatno!

Ingredients:
  • 1 pack of graham crackers
  • 1 cup heavy cream
  • 1 cup of strawberries,cut
  • 1/2 chocolate,Milka or any
Cream:
  • 2 strawberry puddings
  • 2 cups milk
  • 1/2 cup sugar
  • 1 tsp vanilla extrat
  • 1 tsp strawberry extrat
  • 4 oz butter
Directions:
  1. First prepare your puddings by directions. 
  2. Mix the butter with sugar until creamy. Add the extrats and then cold pudding. Mix well, and then add the strawberries and chocolate. Mix again but with your hand.
  3. Put some foil on the table and then layer three rows of crackers(wide) and as many you want to be long.
  4. Spread some cream and layer the second row. Then put some cream but only in the middle. With your hands put these two sides togeher, toward the middle.
  5. Spread the rest of the cream over the top and add some whipped heavy cream. Decorate any way you want.
  6. Refrigerate before serving.
























Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...