petak, 30. studenoga 2012.

KUKURUZNI KRUH-LAKO I JEDNOSTAVNO

KUKURUZNI KRUH-LAKA I JEDNOSTAVNA PRIPREMA

 MOJ SUPRUG JAKO VOLI KUKURUZNI KRUH,POSEBNO GA VOLI JESTI DOK JE JOS TOPAL!GOTOVO VREO!
Zato cesto kod kuce napravim kukuruzni kruh,pa i mi ostali uzivamo u tom slatkastom okusu kukuruznog kruha,gotovo kao da jedemo kolac.
 Jednostavno se priprema,i ja upotrebim kukuruznu krupicu koju samo prelijem,zaparim vrelom slanom vodo,pricekam da se ohladi pa dodajem ostale sastojke.
 sastojci:
  1. 1 salica kukuruzne krupice
  2. 2 salice brasna
  3. trecina salice ulja
  4. 2 zlice vrhnja kiselog
  5. malo toplog mlijeka
  6. zlica secera
  7. 2 vrecice instant kvasca
  8. 1 prasak za pecivo
  9. soli
 Priprema:

  • kao sto sam vec napomenula,u ovecu posudu stavite kukuruznu krupicu i zalijte je toplom posoljenom vodom
  • mjera nije tocno odredjena vec da dobijete cvrstu kasu i ostavite nek se malo ohladi
  • u brasno dodajte sve suhe sastojke
  • promjesajte sastojke sa brasnom i dodajte na kukuruznu krupicu
  • sad sad dajte ulje ,1/3 salice toplog mlijeka i 2 zlice kiselog vrhnja
  •  sve zamjesajte i ako treba dodajte jos brasna ako treba
  • tijesto mora bit jako mekano
  • nek malo odstoji
  • podjelite u 4 djela
  • napravite male strucice
  • stavite malo dizat
  • pecite u ugrijanoj pecnici oko 35 minuta na 200 stupnjeva
izvadite,malo ohladite i uzivajte u jos toplom kukuruznom kruhu
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...