nedjelja, 1. veljače 2015.

MOJE BUHTLE-TRADICIONALNE JEDNOSTAVNE BUHTLE!


MOJE BUHTLE U SLICI I RIJECI

tradicionalni recept,rahle,socne,mekane,mirisne domace buhtle

Svi mi govore,da je fotkica najvaznija kod pisanja uputa za kolace,vjerujem da je to istina,no ja sam samo obicna domacica koja vecinu vremena provodi u kuhinji i nemam svremena se posvetiti fotkanju!Zato se nadam da Vam nece lose fotkice unistiti opci dojam uspjesnog recepta !
 SASTOJCI

tijesto
  1. 2 zumanjca
  2. 500 grama brasna
  3. korica jedne narance
  4. sok narance
  5. 5 jusnih zlica secera
  6. vanilija secer
  7. 2 jusne zlice suhog kvasca
  8. 1 dcl ulja
  9. 1 dcl toplog mlijeka
  10. malo soli
 PRIPREMA

  • Najvaznije je da svi sastojci za tijesto budu topli,jer se buhtle bas moraju dobro dignuti.
  • dakle u posudu stavimo ugrijano brasno 
  • u brasno umijesamo suhe sastojke
  • dodamo zumanjca
  • te toplo mlijeko i topli sok od narance
  • zamijesamo,ako treba dodamo jos malo brasna
  • tijesto dobro razraditi,nek bude jako mekano
  • ostaviti na toplom da se dize
 dignuto tijesto prepoloviti i lazanjurom razvuci polovice...stavljati nadjev i rolati!
 evo ovdje se dobro vidi kako ja to radim
 zarolano tijesto rezati i slagati na masni papir u skravadu!
 evo ih slozene i sad se trebaju dizati
 kako vidite nakon jedno sat vremena su se jako lijepo digle
 sad ih premazati jajem i staviti peci na lagano,u ugrijanu pecnicu na oko 150 jdno 40 minuta
 Ovako izgledaju tek pecene
 pospem ih staub secerom dok su vruce



 
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...