Preskoči na glavni sadržaj

MOJE BUHTLE-TRADICIONALNE JEDNOSTAVNE BUHTLE!


MOJE BUHTLE U SLICI I RIJECI

tradicionalni recept,rahle,socne,mekane,mirisne domace buhtle

Svi mi govore,da je fotkica najvaznija kod pisanja uputa za kolace,vjerujem da je to istina,no ja sam samo obicna domacica koja vecinu vremena provodi u kuhinji i nemam svremena se posvetiti fotkanju!Zato se nadam da Vam nece lose fotkice unistiti opci dojam uspjesnog recepta !
 SASTOJCI

tijesto
  1. 2 zumanjca
  2. 500 grama brasna
  3. korica jedne narance
  4. sok narance
  5. 5 jusnih zlica secera
  6. vanilija secer
  7. 2 jusne zlice suhog kvasca
  8. 1 dcl ulja
  9. 1 dcl toplog mlijeka
  10. malo soli
 PRIPREMA

  • Najvaznije je da svi sastojci za tijesto budu topli,jer se buhtle bas moraju dobro dignuti.
  • dakle u posudu stavimo ugrijano brasno 
  • u brasno umijesamo suhe sastojke
  • dodamo zumanjca
  • te toplo mlijeko i topli sok od narance
  • zamijesamo,ako treba dodamo jos malo brasna
  • tijesto dobro razraditi,nek bude jako mekano
  • ostaviti na toplom da se dize
 dignuto tijesto prepoloviti i lazanjurom razvuci polovice...stavljati nadjev i rolati!
 evo ovdje se dobro vidi kako ja to radim
 zarolano tijesto rezati i slagati na masni papir u skravadu!
 evo ih slozene i sad se trebaju dizati
 kako vidite nakon jedno sat vremena su se jako lijepo digle
 sad ih premazati jajem i staviti peci na lagano,u ugrijanu pecnicu na oko 150 jdno 40 minuta
 Ovako izgledaju tek pecene
 pospem ih staub secerom dok su vruce



 
3 komentara

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …