četvrtak, 15. studenoga 2012.

SALENJACI TRADICIONALNI

SALENJACI TRADICIONALNI

MOZDA NE SPADA U NAJZDRAVIJU HRANU ,AL SU BOGME FINI I TOPE SE U USTIMA I CIJELA KUCA MIRISE PO DJETINJSTVU I TRIBA KOJI PUT I GUSTAT!

 SASTOJCI:
  1. 750 grama brasna
  2. 1 jaje
  3. sol
  4. 300 grama mljevenog sala,bile slanine moze
  5. 3 vrecice instant kvasca
  6. mlake vode koliko upije
 PRIPREMA

  • u oko pola kile brasna dodamo sol
  • instant kvasac i izmjesamo
  • dodamo mlake vode da dobijemo ujednacenu smjesu koju mjesamo drvenom zlicom sto duze i dodajemo ostatak brasna
  • prebacimo na obrasnjebu povrsinu i dalje mijesimo
  • kad je sasvim izjednaceno ,dobro umjesano tijesto razvaljamo
  • razvaljano tijesto premazemo mljevenim salom,preklopimo,pa ponavljamo postupak kao kod lisnatog tijesta
  • sto vise puta ponovimo to bolje,mozemo i zasoliti salo,ako volite slanije,a i dodati bijelog mljevenog papra
  • tijesto zatim ostavimo da se dize
  • dignuto opet razvaljamo,jos jednom premazemo salom,zasolimo i dodamo jos zacina po zelji
  • zarolamo
  • rezemo ruzice i slazemo u skrovadu
  • pustimo dizati
  • premazemo jajem
  • mozete posutu sezamom ili slicno,moji nevole pa nisam posipala nista osim soli
  • peci u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva,oko 35-40 minuta,kad porumene gotovi su!





Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...