Sto kuhati petkom-naravno po divnoj tradiciji ribu!
Bar jednom tjedno da nam riba bude na tanjuru!
Trlje koje vidie na slici,jesu male,al su boje koje moraju bit dobe trlje,koje nisu iz morskog mulja,vec od kamena,predivne crvene boje.Najbolje su przene!Meso im je socno i slatkasto!
BATOVINA-e batovina je oborita riba,s njom mozete raditi od juha,preko brujeta do gradela,ja predlazem na gradele!!
batovine se prze!
mi cekamo i nepci su nam spremni za uzivanje u bogatom ukusu mesa batovine
Primo piato ce biti pravo dalmatinsko jelo,njoke od kumpira sa gorgonzolom i sirom ribanim!
desert,barsunasto zelena torta sa bijelom vanilija kremom!
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar