Preskoči na glavni sadržaj

TORTA COKO MEDO

 TORTA COKO MEDO


jednostavna biskvit torta sa cokoladnom kremom moze postat mnogo privlacnija kad je u nekom drugom obliku,posto ja spadam u domacice koje nevole ukrasavanje,volim peci kolace-svaki dan-al ukrasavanje nevolim,to mi kalupi pomazu da malo dam dasak raznolikosti u moje torte!

SASTOJCI
biskvit

  1. 10 jaja
  2. 20 zlica secera
  3. 20 zlica brasna
  4. sok od jedne narance
  5. 1 dcl mlake vode
  6. soli
  7. vanilij secer
  8. prasak za pecivo
  9. par kapi ulja
krema:
  1. 1 litra mlijeka
  2. 6 pudinga od cokolade
  3. 1 zlica kakao praha
  4. 24 zlice secera
  5. 300 grama margarina za kreme
  6. 300 grama staub secera
preljev:

sok od narance

glazura:

200 grama cokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za slag
5-5 zlica ulja

PRIPREMA:

  • BISKVIT RADITI ODVOJENO ZUMANJCA I BJELANJCA KOJA TREBA DOBRO TUCI,DA BUDU JAKO CVRSTA.
  • dakle zumanjca i secer,sok i vodu tuci dobro mikserom,dodati brasno u koje smo umijesali sol i prasak za pecivo
  • dobro izmjesati
  • dodati pola tucenih bjelanjaca i dobro izmjesati
  • drugu polovinu tucenih bjelanjaca dodati uz sasvim lagano mjesanje
  • peci u ugrijanoj pecnici na 180 oko 30 minuta
  • ohladiti ,izvaditi iz kalupa,prepoloviti
  • zaliti sokom od narance
  • puniti cokoldnom kremom
  • zatim sve premazati cokoladnom kremom
  • preliti ocaklinom od cokolade,vrhnja sa malo ulja
  • ukrasiti slagom il po zelji!

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…