nedjelja, 11. studenoga 2012.

TORTA COKO MEDO

 TORTA COKO MEDO


jednostavna biskvit torta sa cokoladnom kremom moze postat mnogo privlacnija kad je u nekom drugom obliku,posto ja spadam u domacice koje nevole ukrasavanje,volim peci kolace-svaki dan-al ukrasavanje nevolim,to mi kalupi pomazu da malo dam dasak raznolikosti u moje torte!

SASTOJCI
biskvit

  1. 10 jaja
  2. 20 zlica secera
  3. 20 zlica brasna
  4. sok od jedne narance
  5. 1 dcl mlake vode
  6. soli
  7. vanilij secer
  8. prasak za pecivo
  9. par kapi ulja
krema:
  1. 1 litra mlijeka
  2. 6 pudinga od cokolade
  3. 1 zlica kakao praha
  4. 24 zlice secera
  5. 300 grama margarina za kreme
  6. 300 grama staub secera
preljev:

sok od narance

glazura:

200 grama cokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za slag
5-5 zlica ulja

PRIPREMA:

  • BISKVIT RADITI ODVOJENO ZUMANJCA I BJELANJCA KOJA TREBA DOBRO TUCI,DA BUDU JAKO CVRSTA.
  • dakle zumanjca i secer,sok i vodu tuci dobro mikserom,dodati brasno u koje smo umijesali sol i prasak za pecivo
  • dobro izmjesati
  • dodati pola tucenih bjelanjaca i dobro izmjesati
  • drugu polovinu tucenih bjelanjaca dodati uz sasvim lagano mjesanje
  • peci u ugrijanoj pecnici na 180 oko 30 minuta
  • ohladiti ,izvaditi iz kalupa,prepoloviti
  • zaliti sokom od narance
  • puniti cokoldnom kremom
  • zatim sve premazati cokoladnom kremom
  • preliti ocaklinom od cokolade,vrhnja sa malo ulja
  • ukrasiti slagom il po zelji!

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...