subota, 14. veljače 2015.

torta od piskota sa maraskinom-za sve koji zele brzu i finu tortu

TORTA OD PISKOTA S MARASKINOM-ZA SVE KOJI ZELE BRZU I FINU TORTU PUNU KREME




evo presjek,ma jako je fina i kremasta!!
 ODUVIJEK SAM VOLILA PISKOTE I SVE KREMASTE KOLACE I TORTE S PISKOTAMA,JAKO JEDNOSTAVNO ZA PRIPRAVIT A TAKO BOGATO OKUSIMA!
VECERAS SAM ZA MALO OPUSTANJA I SMANJENJE STRESA CASAK SLOZILA TORTU OD PISKOTA SA MALIM DODATKOM LIKERA OD VISNJE,POPULARNOG MARASKINA!
 sastojci

  1. oko 30 kom. piskota
  2. 3 dcl slatke crne kave
  3. malo maraskina
  4. 1 margarin za kreme
  5. 200 grama mljevenih oraha
  6. 100 grama cokolade za kuhanje
  7. 200 grama staub secera
  8. pola litre vrhnja za slag
 priprema

  • napravite kavu,normalno slatku,pustite da se slegne i procjedite te samo na dodir stavite piskote koje slazete u odgovarajucu posudu prekrivenu folijom.
  • prekrijte cijeli modl
  • ispunite kremom koja se ne kuha
  • dakle stavite margarin i secer,tucete,dodate otopljenu cokoladu,promjesate
  • zatim dodati mljevene orahe i oko 1 dcl vrhnja za slag
  •  piskote poskropiti maraskinom
  • sve dobro tuci da dobijete ujednacenu kremu
  • kremom puniti modl
  • prekriti natopljenim piskotama,kao na slici
  • staviti ohladiti
  • stuci slag i po zelji ukrasiti tortu koju smo preokrenuli iz modle.
  • ohladiti i uzivati




Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...