subota, 14. veljače 2015.

KNEDLE SA SEZAMOM

KNEDLE SA SEZAMOM


Knedle su svima poznato jelo,desert il glavno jelo,svejedno.
Odavno mi je prijateljica dala ovaj recept sa tijestom od brasna i sezama,neko vrijeme sam samo tako radila knedle,pa onda nekako zaboravila,i jutros se opet sijetila tog super receptica i evo rezultata.

 SASTOJCI:

  1. 7,5 DCL VODE
  2. CAJNA ZLICICA SOLI
  3. 1 DCL BILJNOG ULJA
  4. GLATKOG BRASNA OKO 700 GRAMA
  5. 2 JUSNE ZLICE SEZAMA
  6.  1 JUSNA ZLICA MASLACA
  7. OKO 25 ZLICICA MERMELADE UKUSA PO ZELJI
  8. ZLICICA CIMETA
  9. 2 velika jaja
ZA PRELJEV:
  • 200 GRAMA krusnih mrvica
  • 100 grama kristal secera
  • 1 zlicica cimeta
  • 1 jusna zlica sezama 


 PRIPREMA:

  1. U posudu staviti posoljenu vodu i ulje
  2. kad uzavre maknuti sa vatre i usipati brasno,sezam,maslac
  3. mijesati dok nedobijemo sasvim tvrdu smijesu
  1. kad se smijesa prohladi dodati jaja
  2. umijesati u smijesu i dodavati uz mijesanje jos malo brasna
  3. tijesto je gotovo kad se vise ne lijepi 
  4. od tijesta raditi krugove i puniti mermeladom u koju smo umijesali cimet
  5. praviti loptice koje ukuhamo u slanoj uzavreloj vodi
  6. knedle su gotove kad pocmu plivati
  7. u medjuvremenu u ovecu tavu staviti mjesavinu ulja i maslaca
  8. na ugrijanu masnocu staviti sezam,zapeci
  9. dodati mrvice i uz mijesanje zapeci do zlatnozute boje
  10. u mrvice stavljati tek kuhane kuglice
  11. sa svih strana nek se zaljepe mrvice i sezam
  12. posuti secerom i cimetom te posluziti
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...