subota, 31. siječnja 2015.

KOKOS MILK SNITE

KOKOS MILK SNITE

kokos svi u kuci volimo,kremaste i lagane kolace takodjer a medju omiljenima nam je milk snite.

Kako je danas u Splitu tmurno,kisno,juzina tuce,mislim da puse Levanat,jer je jako hladno odlucila sam bar s kolacem unjet malo svijetla u ovu opcu tmurez...jer sitnice cine zivot ljepsim







SASTOJCI
cokoladni biskvit:

  1. 3 velika jaja
  2. 6 jusnih zlica secera
  3. sok jedne narance
  4. korica naribana narance
  5. vanilij secer
  6. 100 grama cokolade za kuhanje rastopljene
  7. 12 jusnih zlica brasna
  8. malo soli
  9. prasak za pecivo
  10. oko 2dcl soka od narance za prelit biskvit
  11. 2-3 ZLICE NUTELLE ZA PREMAZIVANJE
SASTOJCI

KREMA:

  1. 1 litra mlijeka
  2. 8 dupkom punih jusnih zlica brasna
  3. 8 jusnih zlica secera
  4. 2 vrecice vanilij secera
  5. 1 maslac
  6. 250 grama staub secera
  7. sok pola narance
  8. 100 grama kokos brasna
  9. 1 dcl vrhnja za slag
 PRIPREMA

KOLAC JE JAKO JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU A JAKO JE UKUSAN,I JOS NITKO NIJE NAISAO DA MU SE NIJE SVIDIO-

Biskvit radimo kao svaki drugi,odvojeno tuci bjelanjca i na kraki ih rucno umijesati u smijesu,peci na oko 180 stupnjeva oko 20 min,nevalja prepecen.
Prepoloviti i natopiti sokom od narance.
Kremu bijelu skuhati i to tako da odvojimo oko 3 dcl mlijeka u koje umijesamo secer,brasno i vaniliju,a ostatak mlijeka uskuhamo,U vrelo mlijeko usipamo smijesu od brasna,i lagano promjesamo i dodamo kokos ,te uz stalno mijesanje cekamo da se krema sasma zgusne.
Ohladimo temeljnu bijelu kremu.
Napose tucemo maslac sa staub secerom i sokom narance,dodamo vrhnje za slag i to dobro razradimo.te cijelu smijesu umijesamo u temeljnu bijelu kremu
Slazemo red biskvita,pa biskvit namazemo nutellom,prekrijemo kremom,stavimo drugi dio biskvita,premazemo nutellom,pospemo kokosom,ohladimo,i sluzimo!
USLAST!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...