petak, 1. ožujka 2013.

MANDULAT-BAJAMOVAC-TURSKI MED

MANDULAT-BAJAMOVAC-TURSKI MED


Mandulat je zivi dokaz raznolikosti dalmatinske kuhinje i svih utjecaja raznih kuhinja na razvoj Dalmatinske kuhinje.
U dalmatinskoj kuhinji nije veliki broj slatkih delicija,al one koje imamo su posebno dobro iskoristile plodove skrte zemlje.
Nekoliko je nacina spravljanja mandulata,imamo bijeli mandulat koji se radi sa secernim sirupom,i tamni mandulat koji radimo sa medom.
Danas cu pisati o mandulatu,turskom medu.

 SASTOJCI:
  1. 2 oblatne
  2. 6 bjelanjaca velikih jaja
  3. malo soli
  4. korica limuna
  5. malo maraskina
  6. 45 dkg secera
  7. 1,5 dcl vode
  8. 45 dkg meda
  9. 50dkg przenih krupno rezanih badema
  10. 1 -2 VRECICE INSTANT FIX-A OD DR.OETKERA

 PRIPREMA:

  1.  bjelanjce tuci sa malo soli kad se stvrdnu dodati fix i jos tuci
  2. u posudu uliti vodu,staviti secer i med
  3. kuhati dok se smijesa sasvim ne zapjeni
  4. dodati zacine
  5. bademe poprziti
  6. moze u multipraktik samo jednom dva puta okrenuti,moraju bit krupni
  7. smijesu secera i meda jos vrelu dodati mjesanjem ,polako u bjelanjca
  8. dodati bademe
  9. posudu staviti u banja mariju,ili ti kuhati smijesu na pari,oko 20 min.
  10. kad se pocme odvajati od posude gotovo je
  11. jos vruce prebaciti na oblatnu
  12. poklopiti drugom
  13. pritisnuti enciklopedijom
  14. i sutradan rezati vrelim nozem




Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...