Preskoči na glavni sadržaj

TORTA KARAT

TORTA KARAT

TORTU SAM BAS SA POSEBNIM VESELJEM RADILA JER JE ZA DIVNU OSOBU KOJA IMA POSEBNO MJESTO U MOM ZIVOTU.TANJA DRAGA,NEDAJ SE,GLEDAJ HRABRO NA ZIVOT,ZIVI GA PUNIM PLUCIMA,JEDNOM RIJECJU UZIVAJ ,A NADAM SE UZIVAT CES I U OVOJ DIVNOJ TORTI BOGATOG OKUSA COKOLADE,VANILIJE I PRZENIH BADEMA SA LAGANIM DODIROM KARAMELA.

 SASTOJCI:

biskvit cokolada cimet
  1. 8 velikih jaja
  2. 200 grama cokolade za kuhanje
  3. 2 jusne zlice maraskina
  4. 8 jusnih zlica secera
  5. 16 jusnih zlica brasna glatkog
  6. naribana korica narance
  7. sok jedne narance
  8. 1 jusna zlica cimeta
  9. 1 zlicica instant kave
  10. vanilij secer
  11. par kapi extrakta gorkog badema
  12. prasak za pecivo
  13. malo soli
  14. trebat cete jos oko pola litre zasladjenog soka od narance za natopit biskvit
  15. i pola litre vrhnja za slag
  16. kutiju karat keksija

 sastojci krema

  1. 7 dcl mlijeka
  2. 3 jaja
  3. 7 zlica brasna ili mijesano brasno i gustin
  4. par kapi vanilije
  5. vanilija secer
  6. 7 jusnih zlica secera
  7. 250 grama margarina za kreme
  8. 250 grama staub secera
  9. 300 grama krupno mljevenih przenih badema
  10. saka mljevenog krokanta za ukrasavanje
 PRIPREMA:
biskvit:
  1. razdvojiti bjelanjca od zumanjaca
  2. u bjelanjca dodati malo soli i tvrdo istuci
  3. u zumanjce dodati secer,sok narance,naribanu koricu,vanilija secer i arome
  4. sve dobro tuci mikserom dok nedobijemo gustu kremu
  5. prethodno otopiti cokoladu,pustiti da se ohladi i dodati u zumanjca
  6. u brasno umijesati prasak za pecivo i cimet te ga dodati zumanjcima
  7. dobro izmjesati
  8. na kraju ubaciti instant granule crne kave
  9. jos malo izmijesati
  10. dodati polovinu bjelanjaca,dobro tuci
  11. drugu polovicu bjelanjaca sasma lagano umijesati
  12. zamastiti i omrviciti kalup za tortu
  13. uliti smjesu peci u zagrijanoj pecnici oko 45 minuta na 170-180 stupnjeva il nesto nize
  14. peceno i ohladjeno razrezati na 3 dijela
 PRIPREMA KREME:

KUHANI DIO:
  1. od mlijeka oduzeti trecinu a ostatak staviti da uskuha sa vanilijom
  2. u posudu razbiti jaja,dodati secer i ostale sastojke te dobro izmijesati sa mlijekom da bude zitka smijesa
  3. u uskuhano mlijeko dodati smijesu i vratiti na laganu vatru i mijesati dok sasvim ne stvrdne.
  4. maknuti sa vatre i ohladiti
HLADNI DIO:
  • margarin sobne temperature pomijesati sa staub secerom
  • u smijesu dodati krupno mljevene przene bademe 
  • sve umijesati u ohladjenu kuhanu kremu
 DALJNI POSTUPAK:
  • IMAMO 3 KORE KOJE TREBA DOBRO NATOPITI ZASLADJENIM SOKOM NARANCE
  • SLAGATI 1 KORA+KREMA+KORA+KREMA+KORA
  • SVE PREMAZATI KREMOM I STAVITI HLADITI
  • OHLADJENU TORTU PREMAZATI SLAGOM
  • OBOD TORTE PREKRITI KARAT KEKSOM
  • POSUTI CIJELU TORTU MLJEVENIM KROKANTOM
  • STAVITI HLADITI
  • POSLUZITI UZ SAMPANJAC





Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …