nedjelja, 26. svibnja 2013.

FRITULE-RECEPT SA SVJEZIM SIROM

FRITULE SA SVIJEZIM SIROM

SLIKE PRICAJU PRICU SAME ZA SEBE O TOPLOM DOMU,MIRISU TRADICIONALNE BAKINE KUHINJE..PRIDRUZITE SE CAROLIJI JEDNOSTAVNE DALMATINSKE KUHINJE


 SASTOJCI:

  1. 1 KG MEKOG BRASNA
  2. 2 JUSNE ZLICE SUHOH KVASCA
  3. ZLICICA SOLI
  4. 6 JUSNIH ZLICA SECERA
  5. NARIBANA KORICA 2 LIMUNA
  6. POLA ZLICICE CIMETA
  7. 1/3 ZLICICE MUSKATNOG ORASCIA
  8. 1 PRASAK ZA PECIVO
  9. VANILIJ SECER
  10. 2 JUSNE ZLICE PROSEKA
  11. 1 JUSNA ZLICA ULJA
  12. 500 GRAMA SVIJEZEG SIRA
  13. 100 GRAMA SUVICA
  14. MLAKE VODE KOLIKO UPIJE
  15. 1 LITRA ULJA ZA PRZENJE


 PRIPREMA:

Najprije usuti brasno i u njega umijesati sve suhe sastojke.
Dodati svijezi sir,suvice malo zavaljane u brasnu i sve pomijesati.
U smijesu dodati mlaku vodu,mijesati dugo sa drvenom zlicom,rucno dok se tijesto ne pocme odvajati od posude.
Prekriti krpom i ostaviti da se dize,ne previse jer ce upijati ulje.
U duboku posudu staviti litru ulja,mora bit duboko ulje,dobro zagrijati .
VAZNO JE ZNATI KAD ZLICICOM STAVITE FRITULU U ULJE ONA SE ODMAH MORA DIGNUTI I ZAPLIVATI,ULJE IH MORA SNAGOM TOPLINE OKRETATI,DAKLE NEMOJTE IH PREVISE STAVLJATI,AKO SU PREGUSTO PRZENE NEMAJU SLOBODU OKRETANJA I NISU TAKO FINE.
Tople fritule posuti staub secerom.Sluzite ih tople a i i hladne jer sir im daje dugu vlaznost i svejzinu! 


Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...