Preskoči na glavni sadržaj

Lagana torta od sira

Mislim da cete me shvatit i razumjet kad kazem da jako tesko nadjem vremena za napisat recept,al sad bas moram,eto me kude moje FB prijateljice i traze recept,cine to s punim pravom jer slike mame a recepta ni od kud.
Torta je odista jednostavna za pripremu,zdrava i lagana te uz to gotovo da se i ne pece,osim sto sasma malo pecemo podlogu od keksiju.
Ohladjena moze stat uz bok najboljim svjestskim slasticama i sladoledu ...toplo je preporucam...

 


SASTOJCI:
biskvit:
  1. 500 grama mljevenog keksa od masla
  2. 2 zlice mljevenog lana
  3. 125 grama maslaca ili margarina
  4. 1 cijelo jaje
krema:
  1. 200 grama milerama il kiselog vrhnja
  2. 100 ml vrhnja za slag
  3. 500 grama svjezeg sira
  4. 200 grama staub secera
  5. naribana korica limuna po zelji
  6. 1 vrecica instant zelatine
  7. 2 vrecice vanilija secera
PRIPREMA:

biskvit:
  • u mljeveni keks dodati mljeveni sezam
  •  maslac sobne temperature  narezati na snite i dodati smijesi
  • staviti jedno jaje i sve rukama dobro sljubiti
  • modl od torte prekriti masnim papirom
  • na masni papir usuti smijesu i rukama je rasiriti po cijelom modlu
  • staviti u ugrijanu pecnicu na 180 stupnjeva jedno 15-20 minuta
  • ohladiti i u medjuvremenu izraditi kremu
krema:

  • u plasticnu posudu staviti mileram sa staub secerom,vanilijom i koricom limuna
  • dobro razraditi mikserom
  • dodati svijezi sir i jos tuci 
  • u dobro razradjenu smijesu dodati vrhnje za slag i tuci oko 3-4 minute na najjacoj brzini
  • na kraju ravnomjerno usuti instant zelatinu i jos 2-3 minute razraditi
  • smijesu staviti povrh ohladjenog biskvita
  • ukrasiti po zelji,moze a i nemora lijepa je i bez ukrasa
  • hladiti oko 4 sata da se krema sasvim stvrdne
  • servirati i uzivati
1 komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …