subota, 4. svibnja 2013.

Lagana torta od sira

Mislim da cete me shvatit i razumjet kad kazem da jako tesko nadjem vremena za napisat recept,al sad bas moram,eto me kude moje FB prijateljice i traze recept,cine to s punim pravom jer slike mame a recepta ni od kud.
Torta je odista jednostavna za pripremu,zdrava i lagana te uz to gotovo da se i ne pece,osim sto sasma malo pecemo podlogu od keksiju.
Ohladjena moze stat uz bok najboljim svjestskim slasticama i sladoledu ...toplo je preporucam...

 


SASTOJCI:
biskvit:
  1. 500 grama mljevenog keksa od masla
  2. 2 zlice mljevenog lana
  3. 125 grama maslaca ili margarina
  4. 1 cijelo jaje
krema:
  1. 200 grama milerama il kiselog vrhnja
  2. 100 ml vrhnja za slag
  3. 500 grama svjezeg sira
  4. 200 grama staub secera
  5. naribana korica limuna po zelji
  6. 1 vrecica instant zelatine
  7. 2 vrecice vanilija secera
PRIPREMA:

biskvit:
  • u mljeveni keks dodati mljeveni sezam
  •  maslac sobne temperature  narezati na snite i dodati smijesi
  • staviti jedno jaje i sve rukama dobro sljubiti
  • modl od torte prekriti masnim papirom
  • na masni papir usuti smijesu i rukama je rasiriti po cijelom modlu
  • staviti u ugrijanu pecnicu na 180 stupnjeva jedno 15-20 minuta
  • ohladiti i u medjuvremenu izraditi kremu
krema:

  • u plasticnu posudu staviti mileram sa staub secerom,vanilijom i koricom limuna
  • dobro razraditi mikserom
  • dodati svijezi sir i jos tuci 
  • u dobro razradjenu smijesu dodati vrhnje za slag i tuci oko 3-4 minute na najjacoj brzini
  • na kraju ravnomjerno usuti instant zelatinu i jos 2-3 minute razraditi
  • smijesu staviti povrh ohladjenog biskvita
  • ukrasiti po zelji,moze a i nemora lijepa je i bez ukrasa
  • hladiti oko 4 sata da se krema sasvim stvrdne
  • servirati i uzivati
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...