ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

cokoladni biskvit-jednostavan i sigurno uspijesan recept za izradu kakao biskvita

cokoladni /kakao/biskvit
 Tako jednostavno je raditi biskvit misli vecina od nas,no ipak svakodnevno se susrecemo da nam taj najednostavniji oblik kolaca neuspijeva,Ovdje cu sa vama podijeliti par trikova kako uspijeti imati lijepi,mekani i ravni biskvit za omiljene nam kolace.
Prvo pravilo je,jaja moraju bit sobne temperature.
Bjelanjce tuci sa samo par zrna soli bit ce mnogo cvrsca.
Polovicu tucenih bjelanjaca dodati u smijesu neposredno prije pecenja i promjesati drvenom zlicom.
Kalup za kolac,tortu neuljiti vec obloziti masnim papirom,tako ce bit ravan.
Smjesu zumanjaca i secera jako dobro izlupati,ako to nenapravite biskvit nece uspijeti.



BISKVIT:


• 4 žumanjka
• 1 čaša šećera
• 1 čaša mlijeka
• 1 čaša brašna
• ½ čaša ulja
• 1 prašak za pecivo
• 1 do 2 žlice kakaa
1 čaša= 2 dl
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...