Preskoči na glavni sadržaj

Lagani i socni mjeseci od kokosa i cokolade

Iako je vrucina i sparina,ja se nedam,kuham juhu po starinskom...cilo jutro,pa nek susidstvo pati od miomirisa...a kolac isto,nije da sad radim za svaki dan neke prekomplicirane,al ovaj je jednostavan i jako ukusan,i odmah nestane s pladnja....
evo moje juhice od telecih nogica:
Dok se juhica polako kuha ja sam napravila kokos mjesece.
Lako ih je spraviti,a ni sastojci nisu skupi...i cijela obitelj uziva...

SASTOJCI:

  • 4 velika jaja
  • 10 zlica secera
  • naribana korica limuna
  • sok od limuna
  • zlicica cimeta
  • 100 grama tamne cokolade
  • 100 grama kokos brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilij secer
  • 125 grama maslaca
  • 2 zlice ulja
  • 12 zlica brasna
  • malo soli
PRIPREMA:

  • TUCI NAPOSE BJELANJCA
  • ZUMANJCA SA SECEROM I MASLOM DOBRO RAZRADITI
  • DODATI KORICU I SOK LIMUNA
  • VANILIJ SECER
  • RASTOPLJENU COKOLADU
  • STALNO MIJESATI
  • DODATI KOKOS
  • JOS PROMJESATI
  • KAD JE SVE KREMASTO DODATI BRASNO S UMJESANIM PRASKOM ZA PECIVO I MALO SOLI
  • IZMIJESATI
  • DODATI POLA TVRDO TUCENIH BJELANJACA
  • PROMJESTI I NA KRAJU DODAT OSTATAK BJELANJACA ŠPROMJESATI DRVENOM ZLICOM SASVIM LAGANO
  • U TEPSIJU STAVIT MASNI PAPIR
  • IZLIT SMJESU
  • STAVIT PEC OKO 35 MINUTA NA 200 CELZIJA
  • VRUCE PRELITI SECERNOM OCAKLINOM
  • UKRASITI MRVICAMA U BOJI
  • REZATI U OBLIKU MJESECA
  • POJESTI
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …