subota, 30. studenoga 2013.

LAGANA BADEM TORTA



LAGANA BADEM TORTA

Ka nemamo puno vremena,a zelimo napravit jako ukusnu tortu,uz to tortu koja nikako nije od sirotinjskih,ves cuprotno puna divnih przenih oraha,lagane cokoladne kreme i slaga...kombinacija koju svi vole....dakle domacice drage,mikser u ruke i pripremite ovaj vikend ovu lijepu tortu vasim dragima.

SASTOJCI:

za biskvit
  1. 5 velikih jaja
  2. 10 zlica secera
  3. vanilija secer
  4. 5  zlice glatkog brasna
  5. 200 grama przenih krupnije mljevenih/sjeckanih/ badema
  6. sok jednog limuna
  7. naribana korica jednog limuna
  8. prasak za pecivo
  9. malo soli
ZA KREMU:
  1. 1  paket maslaca
  2. 250 grama staub secera
  3. 200 grama otopljene cokolade za kuhanje
  4. 200 ml vrhnja za slag
  5. 100 ml vrhnja za slag za ukrasavanje
PRIPREMA:BISKVIT

  • odvojeno tuci bjelanjca s malcice soli
  • zumanjca i secer i vanilija secer dobro tuci i dobit kremu
  • dodati bademe i sok limuna + koricu
  • sad usuti brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo
  • pola utucenog bjelanca odmah dodati i dobro izmijesati
  • sad staviti ostatak bjelanjca i lagano ga drvenom zlicom umijesati
  • staviti u oblik za toru oblozen masnim papirom
  • peci na 180 stupnjeva oko 45 minuta
  • ohladiti i prerezati na tri dijela
PRIPREMA KREME:

  • maslac sobne temperature zamjesati sa staub secerom
  • dodati otopljenu cokoladu za kuhanje
  • izmijesati da postane kompaktna krema
  • dodati vrhnje za slag i dobro tuci mikserom
  • kremom puniti biskvit
  • posloziti
  • tortu ukrasiti tucenim slagom i ukrasima po zelji
  • prijatno
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...