Preskoči na glavni sadržaj

LAGANA BADEM TORTA



LAGANA BADEM TORTA

Ka nemamo puno vremena,a zelimo napravit jako ukusnu tortu,uz to tortu koja nikako nije od sirotinjskih,ves cuprotno puna divnih przenih oraha,lagane cokoladne kreme i slaga...kombinacija koju svi vole....dakle domacice drage,mikser u ruke i pripremite ovaj vikend ovu lijepu tortu vasim dragima.

SASTOJCI:

za biskvit
  1. 5 velikih jaja
  2. 10 zlica secera
  3. vanilija secer
  4. 5  zlice glatkog brasna
  5. 200 grama przenih krupnije mljevenih/sjeckanih/ badema
  6. sok jednog limuna
  7. naribana korica jednog limuna
  8. prasak za pecivo
  9. malo soli
ZA KREMU:
  1. 1  paket maslaca
  2. 250 grama staub secera
  3. 200 grama otopljene cokolade za kuhanje
  4. 200 ml vrhnja za slag
  5. 100 ml vrhnja za slag za ukrasavanje
PRIPREMA:BISKVIT

  • odvojeno tuci bjelanjca s malcice soli
  • zumanjca i secer i vanilija secer dobro tuci i dobit kremu
  • dodati bademe i sok limuna + koricu
  • sad usuti brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo
  • pola utucenog bjelanca odmah dodati i dobro izmijesati
  • sad staviti ostatak bjelanjca i lagano ga drvenom zlicom umijesati
  • staviti u oblik za toru oblozen masnim papirom
  • peci na 180 stupnjeva oko 45 minuta
  • ohladiti i prerezati na tri dijela
PRIPREMA KREME:

  • maslac sobne temperature zamjesati sa staub secerom
  • dodati otopljenu cokoladu za kuhanje
  • izmijesati da postane kompaktna krema
  • dodati vrhnje za slag i dobro tuci mikserom
  • kremom puniti biskvit
  • posloziti
  • tortu ukrasiti tucenim slagom i ukrasima po zelji
  • prijatno
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …