srijeda, 4. lipnja 2014.

BOLONJEZ

Bolonjez

Sastojci

1/2 kg mjevenog junjeceg mesa
1 velika kapula
Malo mljevenog cesnjaka
Persina
Zlicica mljevenog muskatnog orascica
Zlicica sol
1/2 lit pasata od rajcice
Dcl suncokretiva ulja
I malo sitno nasjeckane pancete...po zelji

PRIPREMA

u lonac staviti na ulje dinstati sitno narezanu kapulu,posoliti i dodati malo vode cim se kapula zacakli te je tako ukuhati dok sasvim voda ne ispari.
Sad dodati mljeveno meso i dinstati na suho da pusti svoje sokove,pa dodati padat i zacine te kuhati na laganoj vatri najmanje sat vremena.
Skuhati manistru po zelji i posluziti s bolonjez umakom,uz ovo odlicno ide zelena salata!

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...