utorak, 1. srpnja 2014.

LJEŠNJAK KOCKE

LJEŠNJAK KOCKE



Sastojci za biskvit:

250 gr nasjeckanih lješnjaka
10 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
100 gr nutelle

Sastojci za kremu:

1,5 litra mlijeka
10 žlica brašna
10 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 margarin
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje

Priprema:

Na lim staviti masni papir, premazati ga sa margarinom i posuti sa sitno nasjeckanim lješnjacima. Umutiti bjelanjke i postepeno dodajte šećer uz stalno miješanje. na kraju dodati 1 žlicu jabučnog octa. Smjesu od bjelanjaka rasporediti preko lješnjaka i peći sat vremena 150ºC.

Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Potom je podijeliti na dva dijela i u jednu polovinu dodati otopljenu čokoladu.

Biskvit okrenuti tako da dio sa lješnjacima bude na vrhu, premazati sa nutellom i rasporediti kremu (jedna žlica žute kreme, jedna žlica tamne kreme).

Otopiti jednu čokoladu sa malo margarina i nekoliko žlica mlijeka i popuniti rupe između kreme. Gotov kolač ukrasiti sa šlagom i čokoladom.

Prijatno!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...