ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Bozicni kuglof s cimetom i brusnicama

sastojci:
3 velika cijela jaja
4 Jusne zlice secera
2 vrecice vanilija secera
1 zlicica cimeta
1 zlicica kakao praha
2 jusne zlice suhih brusnica
1/2 cajne salice ulja
malo soli
naribana korica limun i naranca
1 prasak za pecivo

Priprema:

odvojiti bjelanjca i cvrsto ih tuci.
u drugoj posudi mixati zumanjca sa secerom,dodati ostale sastojke i mjesati.
najzadnje dodati brasno u koje umjesamo prasak za pecivo.
Cvrste bjelanjce uz sasma lagano mjesanje dodati.
Usuti u kalup i peci oko pola sata u ugrijanoj pecnici na 180 celzija oko pola sata.

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...