petak, 16. siječnja 2015.

JEZ TORTA-RODJENDANSKA

Sastojci

  • Krema

  •  250 g maslaca
  •  200 g šećera
  •  4 kom jaja
  •  70 g čokolade za kuhanje
  •   malo arome po želji (rum, naranča, limun)
  • Za podlogu

  •  22 kom piškota
  •  200 ml mlijeka
  • Za ukrašavanje

  •  100 g badema
  •   komadići čokolade 
  • PRIPREMA
    Pjenjačom razmutiti jaja pa dodati šećer i natrganu čokoladu i kuhati na pari dok se zgusne (krema je gusta i ljepljiva ali još uvijek tekuća).
  • Ostaviti da se krema dobro ohladi.
  • Maslac sobne temperature pjenasto umutiti i dodavati ohlađenu kremu od jaja. Sve dobro izraditi mikserom.
  • Pola količine badema samljeti, a pola pofuriti, oguliti i izrezati u šiljke za ukrašavanje ježa.
  • Piškote malo namočiti u mlakom mlijeku (kojem možete po želji dodati malo ruma ili arome naranče) pa ih slagati na tacnu i svaki red premazati kremom.
    Cijelog ježa omazati kremom, posuti mljevenim bademima, ukrasiti bodljama, a oči i nosić napraviti od čokolade. Dobro ohladiti i poslužiti.
    Izrada ježa:
  • red: 2 piškote u sredini i po 1 i 1/2 piškota sa svake strane
  • red: 2 i 1/2 piškote i sredini i po 1 i 1/2 piškota sa svake strane
  • red: 2 piškote u sredini i po 1 piškota sa svake strane
  • red: 1 i 1/2 piškota u sredini i po 1/2 piškote sa svake strane
  • red: samo jedna piškota u sredini
    Sa svake strane možete dodati po još jednu piškotu ali tako da ih prislonite sa bočnih stranica ježa da dobijete još malo na širini.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...