ponedjeljak, 9. veljače 2015.

MAKOVNJACA

MAKOVNJACA



U mom domu omiljeni tradicionalni kolac.Svi ga inaju rad i mladi i oni malo manje mladi ,jer nikom nesmeta mak ko nadjev,za razliku od oraha koji sadrzi dosta tesko probavljivu masnocu.
RECEPT
SASTOJCI ZA TIJESTO
2 cijela velika jaja
250 grama secera u prahu
Malo soli
1 kg brasna za dizana tjesta
10 jusnih zlica ulja
1 jusna zlica masla
naribana korica domaceg limuna
3 vrecice suhog digo kvasca
mlake vode
vanilija srcer po zelji
SASTOJCI ZA NADJEV
400 grama mljevenog maka
8 jusnih zlica secera
100grama suvica
2dcl toplog mlijeka
Malo ruma,jedan cep
vanilija secer
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...