SLANA JELA I POVRCE

POHANE TIKVICE

Petak kod mene dan od ribe i povrca,kako najmladji clnovi obitelji nevole ni jedno ni drugo,ja se dovijam raznim tehnikama pripreme povrca.Blitvu ma kako da je spravim,moji unuci nece ni provat,al nekako sam ih privikla na tikvice,ako ih poham samo u pastelu i niu bas odusevljeni a ovako na becki idu..mislim uzet ce jedan komad,ostalo cemo mi odrasli i manje odrasli s gustom konzumirat!

evo tikvica izrezanih na kolutove i spremnih za przenje


ovdje se vide sva tri stadija pripreme,brasno,jaje,prezla

 sad me opet fotic zeza,jedan dan ispadnu sasvim ok slije,drugi dan iz ko zna kojeg razloga je sve mutno,il ako cemo se zezat to su moje umjetnicke fotkice u sfumato tehnici!
jos jedna slija,przene tikvice i pecene balancane

SASTOJCI:

/za 6 osoba/
  1. 1 kg vecih tikvica/jer koluti budu velicine hamburgera/
  2. 2 velika jaja + malo mlijeka
  3. 200 grama brasna
  4. 200 grama mrvica/okvirno/
  5. sol
PRIPREMA:
  • tikvice oprati i narezati na krugove oko pola centimetra debele
  • posoliti
  • jaja umutiti s malcice mlijeka i soli
  • tikvice idu najprije u brasno
  • iz brasna u jaja
  • iz jaja u mrvice
  • prziti u ugrijanom ulju na obe strane dok ne dobiju zlatnosmedju boju
  • Konzumirajte tople ili hladne.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...