nedjelja, 26. siječnja 2014.

BAKLAVE






BAKLAVE
----------------------------------------------

Po neznam ni sama koji put pisem o baklavama...mislim,a i znam da ih vecina voli al mnogi nesmiju konzumirati orahe...zato sam ih ja danas radila s bademima,i mogu reci da su uz bok sa klasicnim orah baklavama.

SASTOJCI:

  1.  pola kg kora za baklave
  2. 2 dcl suncokretova ulja
  3. 600 grama krupnije mljevenih przenih badema
  4. 8 zlica secera
za preljev:
  • 1 kg secera
  • 2 vanilija secera
  • 1 cijeli limun narezan na kriske
  • 5 dcl vode
  Baklave dalje radimo kao i tradicionalne,obvezno ih narezati prije pecenja,jos vruce zaliti vrucim sirupom.



Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...