nedjelja, 28. listopada 2007.

Pileci fileti punjeni rizom!!

Stvarno zdrav,ukusan i lagan obrok!!.
Potrebno nam je: 1/2 kg fileta pilecih ili purecih,4-5 zlica rize okruglog zrna,2-3 glavice crvenog luka,malo cesnjaka,malo orascica za aromu,brasno,juha kao temeljac/moze kocka/,2-3 zlice maslinovog ulja, 2 zlice koncentrata od rajcica/konserva/,sol,papar,zlica vegete!!.

Priprema:Izrezite filete na tanko i posolite.Rizu poparite vrelom vodom,procijedite i posolite,dodajte usitnjeni crveni luk/jako sitno/kojeg ste podusili na ulju,sitnog cesnjaka,sol,papar i orascic mljeveni.
Na svaki komad fileta staviti zlicu pripremljene mjesavive,zarolajte,spojite cackalicom,provaljajte u ostrom brasnu i stavite prziti!!Okretati da se prze sa svih strana.Kad je zazutilo dodati juhu da prekrije savitke i pustiti da kuha/vise puta protresite posudu da ne zagori/.Kad je napola gotovo dodati koncentrat rajcice,vegetu i probati i dodati jos zacina ako je potrebno!!Kuhati oko sat vremena!!

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...