Lijepo i kvalitetno meso je ono sto nas privlaci kod morskog psa!
Da morski pas nije samo za strasit djecu vec i za nas jelovnik sjedoce jako stari rimski zapisi!
Mi cemo danas kuhati prilagodjeni recept!
Zapeceni Morski Pas
Prvo moramo kupiti oko 1 kilogram lijepih feta morskog psa/za 4 osobe/ i staviti ga oko 24 sata u kupku od mlijeka!
Kad smo to obavili mozemo poceti s kuhanjem!
- Zasoliti komade i poslagati/najbolje u vatrostalnu posudu/
- sve politi s maslinovim uljem
- preliti s 1 dcl bijelog vina
- dodati par kapara
- nekoliko listica ruzmarina
- par zrna papra
- prekriti alu folijom i peci u zagrijanoj pecnici 35 min.
- Izvaditi pecenog psica
- zaciniti s dosta nasjeckanog luka i petrusimula
- preliti s jos malo maslinovog ulja
trebate znati i da je juha od morskog psa jako ukusna samo malo gorkasta pa je zato dobro uvijek staviti morskog psa u mlijeko da izadje sva gorcina!
Nema komentara:
Objavi komentar