KOLAC OD PURE S TIKVICOM
Posto moji unuci nikako nezele ni probati povrce/osim naravno kumpira i mrkve,a pome jedu samo u pizzi,juhi i kao salsu/ja pokusavam s povrcem raditi nesto kao kolace,a da oni i neznaju da je povrce sastavni dio istih.
Danas sam im napravila kuglof,koji isto vole i u tjesto naribala od kore ociscenu tikvicu,a i napravih ove kocke od pure,te sam uz vrhnje i sir dodala takodjer sitno naribanu tikvicu!
Uopce se neosjeti u tijestu,pojeli su i neznaju da su konzumirali povrce!
- 1 salica bijelog brasna
- 2 salice kukuruzne krupice
- 1 salica suncokretovog ulja
- zlicica kavena soli
- 2 jusne zlice secera
- oko 200 grama sitno naribane od kore ociscene tikvice
- 1 salica vrhnja kiselog
- 2 cijela jaja
- prasak za pecivo
- 200 grama svjezeg sira
- po potrebi mlijeka/tijesto mora bit tecno,jer krupica pije tekucinu pri pecenju!/
svejedno kojim redom,al najbolje odmah stavit suhe namirnice,sol,secer i prasak za pecivo,malo promjesati,dodat ostale sastojke,promjesati,staviti peci u pleh od stednjaka,na masni papir,temp.oko 200 stupnjeva,peci oko 20-25 minuta.
Sluziti toplo ili hladno,svejedno!
Nema komentara:
Objavi komentar