Recept je jednostavan i moze ga i pocetnik uspjesno upotrijebiti.
Preporucam,naravno,biskvit ispeci dan prije ,a i bijelu temeljnu kremu skuhati dan ptije...sve ostalo ide kako cu dole opisati.
JAFFA TORTA PO BAKINOM RECEPTU
SASTOJCI:
biskvit:
- 5 velikih jaja
- 3 jusne zlice mlake vode
- 8 jusnih zlica secera
- 9 jusnih zlica brasna
- malo soli
- vanilija secer
- prasak za pecivo
- nastrugana kora narance
- litra mlijeka
- 6 j.zlica brasna
- 2 j.zlice gustina
- 8 zlica secera
- 2 vanilija secera
- 1 j.zlica maslaca
- 1 margarin za kreme
- 100 grama cokolade za kuhanje
- 250 grama staub secera
IZRADA BISKVITA:
- Odvojiti zumanjca i bjelanjca/paziti da su jaja svjeza i sobne temp/
- bjelanjca sa malo soli dobro stuci,da budu jajo cvrsta
- zumanjca sa secerom,vanilija secerom,naribanom koricom narance tuci da postane jako kremasto
- u kremastu smijesu zumanjaca dodati brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo
- umijesajmo brasno u tucena zumanjca te dodati mlaku vodu
- opet promjesati
- sad dodati polovinu tucenog bjelanjca i dobro zamijesati
- ostatak bjelanjca lagano drvenom zlicom umijesati
- smijesu izliti u namasceni modl ta tortu i peci na oko 180 stupnjeva jedno 40 minuta.
- ohladiti i prerezati na 3 dijela
- natopiti sokom od narance i posuti naribanom zaledjenom pulpom od narance
svaka domacica treba znati:
sastojci:
- 1 litra mlijeka
- 6 jusnih zlica glatkog brasna
- 2 jusne zlice gustina
- 8 jusnih zlica secera
- 2 vanilij secera
- 1 jusna zlica maslaca
- malo soli
PRIPREMA BIJELE TEMELJNE KREME:
- U posudu uliti mlijeko/oko 1,5 dcl ostaviti za zamutiti u brasno/
- dodati vanilij secer
- staviti da uskuha
- pripremiti u posudi brasno i gustin
- dodati secer
- uliti mlijeko i dobro izmijesati da dobijete jednolicnu smijesu,ako je potrebno dodati jos malo mlijeka
- u uskuhano mlijeko dodati dobivenu smijesu brasna,secera i mlijeka
- uz stalno mjesanje drzati na laganoj vatri dok se smijesa ne stisne i pocme odvajati od rubova posude
- najbolje kremu napraviti dan prije
- sutradan u nju dodati smijesu tucenog margarina i staub secera i na kraju umijesati 100 grama tamne cokolade,koju smo prethodno na pari otopili,pa ohladili..NIKAKO DODAVATI TOPLU OTOPLJENU COKOLADU
- IMAMO TRI DIJELA BISKVITA KOJA SU DOBRO NATOPLJENA SOKOM OD NARANCE
- STAVIMO PRVI BISKVIT,UZMEMO LAGANO ZALEDJENU NARANCU I NARIBAMO JE
- PREKRIJEMO COKOLADNOM KREMOM
- POSTUPAK PONAVLJAMO
- CIJELU TORTU PREMAZEMO COKOLADNOM KREMOM
- UKRASIMO TUCENIM SLAGOM
- I STAVIMO KOMADE NARANCE ZA UKRAS
- OHLADIMO I SERVIRAMO
Nema komentara:
Objavi komentar