guzvara ili gibanica slatka od jogurta i badema |
Sastojci
- 1/2 kg tankih kora
- 1 cajna salica secera
- 1 prasak za pecivo
- 2 cajne salice mljevenih przenih badema
- 3 cijela velika jaja
- vanilij secer
- 2 jusne zlice proseka
- 6 jusnih zlica suncokretovog ulja
- 1 litra tekuceg jogutra
- naribana korica jednog limuna
- u pravokutnu tepsiju na dno staviti dva lista i poskropiti ih uljem.
- u ovecu posudu uliti jogurt u koji zamjesamo sve gore navedene sastojke
- smijesu dobro izmjesanu ulijemo na listove u tepsiji
- sad uzimamo tanke listove,lomimimo ih na male komade i slazemo u tepsiju u tekucu smijesu
- to radimo dok ne dodjemo do zadnjeg lista
- zadnji list preklopimo i pokrijemo guzvaru
- prelijemo sa malo mlake vode i ostatkom smijese i poskropimo uljem
- pecemo u zagrijanoj pecnici,na 200 celzija,oko 40 min.
- toplo rezemo
- sluzimo toplo il hladno
- danima pokrivena moze ostati vlazna i svijeza
Nema komentara:
Objavi komentar