KROKANT-KLASICNI,PO RECEPTU MOJE BAKE
KROKANT MENI NIJE SAMO UKRAS SVADBENE TORTE,IAOKO JE KROKANT PO MENI MUST HAVE UKRAS ZA SVADBENU TORTU.
KROKANT JE ZA MENE PUNO VISE, TO JE DASAK DJETINJSTVA,OKUS MLADOSTI,DODIR LJUBAVI!
AKO I NESMIJETE KONZUMIRATI PUNO KOLACA,KROKANT JE UVIJEK TU DA ZAMIJENI SVE KOLACE I SLATKOSE,SAMO ENERGETSKA BOMBA,SECERA I BADEMA.
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
srijeda, 27. veljače 2013.
nedjelja, 24. veljače 2013.
Jaffa torta-najstariji recept
Ovo je recept koji je jos radila moja baka dok i nismo znali sto su to jaffa keksici,ona ju je zvala torta od narance i cokolade,no kako je sada uvrijezen naziv jaffa torta i ja cu upotrijebiti taj naslov.
Recept je jednostavan i moze ga i pocetnik uspjesno upotrijebiti.
Preporucam,naravno,biskvit ispeci dan prije ,a i bijelu temeljnu kremu skuhati dan ptije...sve ostalo ide kako cu dole opisati.
JAFFA TORTA PO BAKINOM RECEPTU
SASTOJCI:
biskvit:
svaka domacica treba znati:
sastojci:
PRIPREMA BIJELE TEMELJNE KREME:
Recept je jednostavan i moze ga i pocetnik uspjesno upotrijebiti.
Preporucam,naravno,biskvit ispeci dan prije ,a i bijelu temeljnu kremu skuhati dan ptije...sve ostalo ide kako cu dole opisati.
JAFFA TORTA PO BAKINOM RECEPTU
SASTOJCI:
biskvit:
- 5 velikih jaja
- 3 jusne zlice mlake vode
- 8 jusnih zlica secera
- 9 jusnih zlica brasna
- malo soli
- vanilija secer
- prasak za pecivo
- nastrugana kora narance
- litra mlijeka
- 6 j.zlica brasna
- 2 j.zlice gustina
- 8 zlica secera
- 2 vanilija secera
- 1 j.zlica maslaca
- 1 margarin za kreme
- 100 grama cokolade za kuhanje
- 250 grama staub secera
IZRADA BISKVITA:
- Odvojiti zumanjca i bjelanjca/paziti da su jaja svjeza i sobne temp/
- bjelanjca sa malo soli dobro stuci,da budu jajo cvrsta
- zumanjca sa secerom,vanilija secerom,naribanom koricom narance tuci da postane jako kremasto
- u kremastu smijesu zumanjaca dodati brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo
- umijesajmo brasno u tucena zumanjca te dodati mlaku vodu
- opet promjesati
- sad dodati polovinu tucenog bjelanjca i dobro zamijesati
- ostatak bjelanjca lagano drvenom zlicom umijesati
- smijesu izliti u namasceni modl ta tortu i peci na oko 180 stupnjeva jedno 40 minuta.
- ohladiti i prerezati na 3 dijela
- natopiti sokom od narance i posuti naribanom zaledjenom pulpom od narance
svaka domacica treba znati:
sastojci:
- 1 litra mlijeka
- 6 jusnih zlica glatkog brasna
- 2 jusne zlice gustina
- 8 jusnih zlica secera
- 2 vanilij secera
- 1 jusna zlica maslaca
- malo soli
PRIPREMA BIJELE TEMELJNE KREME:
- U posudu uliti mlijeko/oko 1,5 dcl ostaviti za zamutiti u brasno/
- dodati vanilij secer
- staviti da uskuha
- pripremiti u posudi brasno i gustin
- dodati secer
- uliti mlijeko i dobro izmijesati da dobijete jednolicnu smijesu,ako je potrebno dodati jos malo mlijeka
- u uskuhano mlijeko dodati dobivenu smijesu brasna,secera i mlijeka
- uz stalno mjesanje drzati na laganoj vatri dok se smijesa ne stisne i pocme odvajati od rubova posude
- najbolje kremu napraviti dan prije
- sutradan u nju dodati smijesu tucenog margarina i staub secera i na kraju umijesati 100 grama tamne cokolade,koju smo prethodno na pari otopili,pa ohladili..NIKAKO DODAVATI TOPLU OTOPLJENU COKOLADU
- IMAMO TRI DIJELA BISKVITA KOJA SU DOBRO NATOPLJENA SOKOM OD NARANCE
- STAVIMO PRVI BISKVIT,UZMEMO LAGANO ZALEDJENU NARANCU I NARIBAMO JE
- PREKRIJEMO COKOLADNOM KREMOM
- POSTUPAK PONAVLJAMO
- CIJELU TORTU PREMAZEMO COKOLADNOM KREMOM
- UKRASIMO TUCENIM SLAGOM
- I STAVIMO KOMADE NARANCE ZA UKRAS
- OHLADIMO I SERVIRAMO
nedjelja, 10. veljače 2013.
TORTA "VALENTINOVO"
TORTA "BE MY VALENINE...."
obicno,neobicna torta
Malo cudnovati recept za tortu,al prigoda kao sto je Valentinovo to i zasluzuje,u najmanju ruku.
Tako lijepo cven biskvit,al ne od umjerne boje,vec koncentrata domaceg sirupa od visnje.
obicno,neobicna torta
Tako lijepo cven biskvit,al ne od umjerne boje,vec koncentrata domaceg sirupa od visnje.
srijeda, 30. siječnja 2013.
subota, 29. prosinca 2012.
DUBRAVKA-BOGATA COKOLADNA TORTA
DUBRAVKA-BOGATA COKOLADNA TORTA
sastojci
biskvit
mermelada od mandarine za premazivanje biskvita
500 ml vrhnja za slag
sastojci
biskvit
- 5 velikih jaja
- 7 jusnih zlica secera
- vanilij secer
- 400 grama mljevenih oraha
- 100 grama tamne cokolade
- 2 jusne zlice glatkog brasna
- naribana kora narance
- 1 jusna zlica maraskina
- 250 grama maslaca
- 200 grama staub secera
- 200 grama tamne cokolade
- 300 grama mljevenih oraha
- par kapi vanilije extrakta
- 2 dcl vrhnja za slag
mermelada od mandarine za premazivanje biskvita
500 ml vrhnja za slag
nedjelja, 23. prosinca 2012.
Oblatne punjene cokoladnom kremom i piskotama
OBLATNE S COKOLADNOM KREMOM I PISKOTAMA
odlicna ideja za bozicni kolac
Ako ste na Vi s vremenom a zelite razveselit obitelj brzim i bogatim te jako ukusnim kolacem,predlazem ovaj sa oblatnama,s kremom koja se ne kuha,brzo i jako fino..bogato okusom
SASTOJCI
odlicna ideja za bozicni kolac
Ako ste na Vi s vremenom a zelite razveselit obitelj brzim i bogatim te jako ukusnim kolacem,predlazem ovaj sa oblatnama,s kremom koja se ne kuha,brzo i jako fino..bogato okusom
SASTOJCI
- dvije oblatne
- 250 grama maslaca
- 200 grama cokolade za kuhanje
- 1 vrecica slag pjene
- 200 grama staub secera
- 15 komada piskoti
- 200 grama krupno mljevenih oraha ili bajama ili ljesnjaka
- salica srednje slatke prohladjene kave
- malo maraskina
- vanilija secer
- maslac i secer dobro izmiksati,dodati omeksanu cokoladu
- usuti slag pjenu prasak i jos zamjesati
- dodati krupno mljevene orahe poskropljene maraskinom
- jos malo zamijesati
- staviti prvu oblatni,premazati polovicom kreme,poslagati piskote samo brzo utopljene u kavu
- premazati drugim dijelom kreme
- poklopiti oblatnom
- pritisnuti da se sljubi
- prekriti i s necim pritisnuto ostaviti par sati
- rezati po zelji,najbolje skalpelom
- uslast
ponedjeljak, 17. prosinca 2012.
BOZICNI MINI RAFIOLI-BEZ JAJA
BOZICNI MINI RAFIOLI-BEZ JAJA
KAKO SE PRIBLIZAVAJU BLAGDANI TAKO SE I ZAHUKTABVAJU PRIPREME KOLACICA KOJI MOGU DIGO STAJATI I KOJI SU TO BOLJI STO VISE STOJE.TAKAV JE SLUCAJ IS OVIMA ALA RAFIOLIMA S TIJESTOM BEZ JAJA I PUNJENJEM OD ORAHA.
ODLICNI SU.LAKI ZA NAPRAVIT I TOPLO IH PREPORUCAM-
KAKO SE PRIBLIZAVAJU BLAGDANI TAKO SE I ZAHUKTABVAJU PRIPREME KOLACICA KOJI MOGU DIGO STAJATI I KOJI SU TO BOLJI STO VISE STOJE.TAKAV JE SLUCAJ IS OVIMA ALA RAFIOLIMA S TIJESTOM BEZ JAJA I PUNJENJEM OD ORAHA.
ODLICNI SU.LAKI ZA NAPRAVIT I TOPLO IH PREPORUCAM-
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...

-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
Ovo je prijedlog za zdravi i brzi kolac od mrkve i jabuke. Dijeca ga rado jedu i na taj nacin im obogatimo prehranu i mrkvom koju vecina dij...